Kezdőlap Egészség Az országos Lions Egészség Napok keretében, közel 900 000 Ft értékben adományoz...

Az országos Lions Egészség Napok keretében, közel 900 000 Ft értékben adományoz szemüvegeket a Kecskeméti Szent László Lions Club

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai közül a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika felajánlásaként 18 hátrányos helyzetű gyerek kap szemüveget.

A szemüvegek ünnepélyes átadására 2019. 04.29-én du. 3 órakor kerül sor az iskolában.

2019. március 21.-én a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal fiatalok körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A teljes második, harmadik és hatodik évfolyamot szűrték meg, közel 140 gyereket.

Sajnos nagyon elkelt a szűrővizsgálat, mert a gyerekek egyharmadánál, 49 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük van rá.

A program megszervezéséhez a klub anyagi támogatást kapott az EFOP-1.3.5-16-2016-00890 azonosító számú pályázatból, a klubtagok és az optika felajánlásaiból.

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, ahol elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a cukorbetegség megelőzése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, és a gyermekrákban szenvedők érdekében jószolgálati tevékenységek kifejtése a cél. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult, mára a jószolgálat nemes eszméjének teljesítése azt eredményezte, hogy a Lions mozgalom 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezetévé vált.

A Kecskeméti Szent László Lions Club a fő nemzetközi célkitűzések mellett fontos feladatának érzi a környezetében élő értelmi sérült, hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élő emberek szolgálatát. A klub és fiataljai a főleg középiskolásokból álló Szent László Leo Club tagjai 21 éve végzik önkéntesen ezt a segítő tevékenységet.