Kezdőlap Hírek Bryan Adams: Shine A Light

Bryan Adams: Shine A Light

Négy évnyi hallgatás után, a napokban jelent meg az Universal lemezkiadónál az idén kereken hatvanadik életévét betöltő Bryan Adams tizennegyedik stúdióalbuma.

Senkit se tévesszen megaz új Bryan Adams lemez pop-artos, szinte technóra hajazó borítója: a gitáros énekes tizennegyedik stúdiólemeze is egy igazi Bryan Adams-es, markánsan slágeres soft rock album lett. A lemezre került tizenkét dal számos lehetséges slágert rejt ugyan, és meglepően tele van bulizós zenékkel – de ettől még jól átgondolt, sokszínű alkotásként – és legfőképpen lendületből hallgathatjuk végig.

Az új lemez címadó dala: a Shine A Light mindjárt egy klubokban is beváló bombasiker, melyet a Grammy-díjas kanadai énekes a Grammy-re jelölt Ed Sheerannel közösen írt: „Dublinban találkoztunk először, az egyik koncertje után. Nem sokkal később küldtem neki egy refrén-ötletet, és megkérdeztem, lenne-e kedve együtt dolgozni a Shine A Light-on. Néhány nap múlva elküldte a verzéket – hallanotok kellett volna, ahogy elénekelte!” – mesélte Adams a közös munkáról.

Bár a lemezen nem közösen adják elő a dalt, egy duett így is szerepel a popot, rockot és R&B-t elegyítő számok között: a That’s How Strong Our Love Is Jennifer Lopez közreműködésével készült.

Bryan Adams minden vitán felül egy igazi rock-legenda, aki már világslágerekkel írta be magát a poptörténelembe. Ez a lemez pedig – akárhogyan nézzük is – valóban egy hatvanadik születésnapi összegzés, melyen legalább színekként vagy érnyakként – de a Thin Lizzy-féle Whisky In The Jar esetében konkrét dalként is megjelennek a művész által kedvelt elődök vagy pályatársak. A Shine A Light tele van jó dalokkal – üdítő alkotás egy soha nem öregedő rock zenésztől.

Komlós József JR