Kezdőlap Események Gazdasági Fórumot tartott a VOSZ a Bozsó Gyűjteményben

Gazdasági Fórumot tartott a VOSZ a Bozsó Gyűjteményben

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén is megrendezte a minden évben hagyományos VOSZ Gazdasági Fórumot. Ezúttal a Bozsó Gyűjteményben kapott helyet az esemény, ahol a megjelent vállalkozók és menedzserek, valamint a szervezet tagjai olyan témákban hallhattak előadásokat, amelyek jelenleg aktuálisak a vállalkozói életben, illetve meghatározó hatással lehetnek a cégek és vállalkozások működésére.

Az előadásokat megelőzően Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke pár gondolatban összefoglalta a 2018-as évet. Elsőként a tavaly elhunyt Demján Sándorról emlékezett meg, aki több mint 20 évig szívvel-lélekkel irányította a szövetség munkáját. Beszédében kiemelte, hogy a VOSZ továbbra is folytatja az általa megkezdett utat. Szó esett a Prima Primissima díjról is, melynek kapcsán bemutatásra került a gálán készült videó felvétel, ahol a díjazottakat láthatta a közönség.

Az előadók között Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke szólalt fel legelőször és a „Bács Kiskunban itthon vagy” című pályázat célját és eddigi eredményeit ismertette. A kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy anyagi támogatással segítsék a fiatalokat felsőfokú tanulmányaik befejezésében és sikeres elhelyezkedésükben, ezzel is erősítve az identitástudatukat.

Ezt követően a világgazdasági és hazai gazdasági kilátásokról Madár István, a Portfolio vezető elemzője tartott előadást, majd Mester Nándor, a Portfolió ingatlanpiaci vezető elemzője következett, aki a régiós lakáspiaci trendekről és ingatlanbefektetési lehetőségekről tartott elemző beszédet. Végezetül Perlusz László, a VOSZ főtitkára a VOSZ három arcáról mutatta be a hallgatóságnak, utána pedig F. Takács István, Coaching Stúdió vezető coacha és viselkedéselemzője zárta a sort a mai fiatalok munkaerőpiaci szerepéről és helyzetéről tartott előadásával.