Kezdőlap Rendőrségi hírek RENDŐRZŐ BÓBITÁK

RENDŐRZŐ BÓBITÁK

A kecskeméti óvodások játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek ismét a rendőrség munkájával, a rendőrök hétköznapjaival, a közlekedési szabályokkal és a 112-es segélyhívó számmal.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Rendőrző Bóbiták elnevezésű programot a Ferenczy Ida Óvoda Árpádvárosi Csigabiba Óvodájában. A szervezők célja évről évre az, hogy a gyerekek  játékos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással, a közlekedési szabályokkal, táblákkal, illetve a 112-es segélyhívó számmal.

Több óvoda gyermekei csoportokban mérték össze tudásukat az Ovi-Rendőr nap keretében. A baleset- és bűnmegelőzés köré szerveződött állomásokon a kicsik közelebb kerülhettek a rendőri hivatáshoz. A résztvevők bemutatták az apróságoknak az egyenruhát és tartozékait, a bilincset, a gumibotot, a vállalkozóbb szelleműek pedig egy-egy ruhadarabot fel is próbálhattak. A bűnügyi technikus segítségével a nyomrögzítést és a fantomkép készítését gyakorolhatták.