Kezdőlap Egészség Igazi különlegesség volt a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskeméten

Igazi különlegesség volt a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskeméten


Színvonalas, minőségi fesztiválon vehettek részt, akik május 10-12. között kilátogattak Kecskemét főterére. Az Aranyhomok Egyesület idén tizedik alkalommal rendezte meg a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivált. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény minden évben tartogat meglepetést, idén sem volt ez máshogy. Ebben az évben a Helyi Termék Ünnephez gasztrobemutatók is társultak.

A szervezők minden nap kóstolással egybekötött látványfőzéseket rendeztek. Pénteken Rimóczi László grillázsmester tartott bemutatót, de az érdeklődők megízlelhették a ballószögiek kemencében sült kenyérlángosát és buktáit is. Vasárnap Kovács Attila, a lajosmizsei Tanyacsárda főséfje rotyogtatta bográcsban a birka húsból készült palóclevest. A megszokott hungarikum ételek mellett, a rendezvényre kilátogatók idén olyan különlegességet is megkóstolhattak, mint például a vízibivalypörkölt.

Könnyen belopta magát a városlakók szívébe az új helyszín is, ahol családias légkörben, igazi közösségé kovácsolódott a közönség és az igazi magyar vendégszeretet lehetett megtapasztalni.

Ki ne szeretné a minőségi termékeket, az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeket, és az ősi magyar borvidéken termelt varázslatos nedűket? Nem beszélve a minőségi, kézműves művészi ajándékokról, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Ez pedig mind megtalálható volt a Nagytemplom mögött és a Deák Ferenc téren.

Az ország majdnem minden régiójából érkeztek kiállítók a Hungarikum Fesztiválra.

A rendezvényen találkozhattak az érdeklődők például a Hollóházi porcelánnal, a halasi csipkével, a kalocsai és a matyó népművészettel. De érkeztek vendégkiállítók Hévízről, Mohácsról, Kiskőrösről, Kalocsáról, Tardról, Békéscsabáról, Tolna megyéből, és 65 éves jubileumának alkalmából bemutatkozott Ballószög község is.

A felnőtteket izgalmas fejtörő kvízzel, a kisebbeket pedig pecsétgyűjtő játékkal, kézműves foglalkozásokkal, pónilovaglással, állatsimogatóval, népi és ügyességi gyermekjátékokkal várták a szervezők.

A szikrázó napsütésnek hála idén is együtt ünnepelt a város apraja, nagyja.

Valóra vált a szervezők célja. Azáltal, hogy a látogatók figyelmét ráfordították a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, a magyarság iránti büszkeség töltötte be az emberek szívét.

Online elérhetőségek:www.kecskemetfeszt.hu , www.aranyhomok.hu