Kezdőlap Zenei élet Budapest dal 2019

Budapest dal 2019

Idén is kiírták a Budapest Dal pályázatot – a Magneoton kiadásában pedig a napokban CD-n meg is jelentek a dalverseny 2019-es felvételei.

A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal meghirdetett pályázatára mintegy 100 pályamű érkezett, közülük a szakmai zsűri nyolcat javasolt a nagyközönség szavazására. Emellett a főváros hat ismert előadót kért fel a részvételre.

A fődíjas és a közönségdíjas az elismerés mellett egymillió forint pénzjutalmat kapott a fővárostól – emellett pedig a 13 döntős egy közös albumon kapott lehetőséget arra, hogy szerzeményét bemutassa a szélesebb közönségnek is.

A számok középpontjában idén is Magyarország fővárosa állt – és ez egészült ki a sport fontosságának hangsúlyozásával, hiszen 2019-ben Budapest viselheti az Európa Sport fővárosa címet.

Zseniális párosok és vérpezsdítő szólók hallhatók az idei Budapest Dal albumon, amelyen 2019-ben a sporté – és némiképp a hazai sztároké a főszerep. Tóth Gabi és Majka, Mága Jennifer és Burai Krisztián, Tóth Andi és Szikora Róbert hihetetlen együttműködései mellet többek között Vastag Csaba, a New Level Empire, Sári Évi és Janicsá Veca, valamint Berta Dániel, Oliver From Earth és Johnny K. Palmer dala is felcsendül.

Idén több mint százan pályáztak a kiírásra, a győztes azonban Mága Jennifer és Burai Krisztián közös dala lett- így 2019-ben hivatalosan is a „Bennünk a győztes” című szerzemény viselheti a Budapest Dala címet.

A Thália Színházban tartott bemutatón kiderült, hogy Tóth Gabi és Majka duettje, a „Mi életünk” kapta a legtöbb hallgatói szavazatot, ezzel pedig elnyerte a Budapest Dal 2019 közönségdíját. Az előadópáros a számhoz egy fantasztikus klipet is megjelentetett, amely két nap alatt megközelítette a félmilliós lejátszást a YouTube-on. A videóban nem csak a duó kapott helyet, hanem egy-egy jelenet erejéig feltűnnek hazánk olimpiai bajnokai is.

Az ifjú titánokat is jutalmazták, a Budapest a Fiatal Tehetségekért díját a Patocska Olivér és Barabás Dávid alkotta banda, vagyis az Oliver From Earth vehette át „A világ az enyém” című daláéért.

Az elismerések itt még nem értek véget, Különdíjat kapott Szikora Róbert – eddigi pályájáért és természetesen a „Budapest fölött a nap ma újra kisütött” című felvételéért.