Kezdőlap Rendőrségi hírek CSALÁDI VAGYONVÉDELMI VETÉLKEDŐ BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

CSALÁDI VAGYONVÉDELMI VETÉLKEDŐ BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya országos rendőrségi prevenciós program keretében vagyonvédelmi vetélkedőt hirdetett.

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnmegelőzési Osztálya által 2015. évben kidolgozott, az eltelt időszakban a megelőző vagyonvédelmen túl prevenciós feladatokkal bővült program az idei évben is folytatódott.

A „Házhoz megyünk!” rendőrségi bűnmegelőzési program keretein belül Bács-Kiskun  megyében 2019. május 3-án rendezték meg a családi vetélkedő megyei döntőjét, ahol 8 csapat mérhette össze bűnmegelőzési tudását. A versenyt dr. Argalás Csilla rendőr alezredes – megyei osztályvezető – nyitotta meg. A nagyszülőből, szülőből és általános iskola felső tagozatában tanuló gyermekből álló, három generációs csapatok elméleti és játékos gyakorlati feladatokból álló vagyonvédelmi vetélkedőn bizonyíthatták a témában való felkészültségüket, jártasságukat.

A megyei Bűnmegelőzési Osztály szakelőadói 8 állomásból álló feladatsort állítottak össze a lelkes csapatoknak: egyebek mellett 13+1 kérdést tartalmazó teszttel, építészeti bűnmegelőzéssel, egyéb vagyonvédelmi prevencióval kapcsolatos ismereteket ellenőrző, és egyben tanulságos és szórakoztató feladatokkal.

A verseny végén a résztvevő csapatok mindegyike ajándékcsomagot vehetett át Szabó Vendel rendőr ezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójától. Az első három helyezett értékes vagyonvédelmi eszközökkel térhetett haza.

A „Házhoz megyünk!” vetélkedő helyi fordulóját a (Szabó Máté, Szabó Jenő és Szabó Norbert) által képviselt „Máté és a többiek” elnevezésű csapat nyerte, akik az országos döntőben – előreláthatóan 2019. május 17-én – Budapesten képviselik megyénket.