Kezdőlap Régió Óriási sörkínálattal várja a látogatókat a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019....

Óriási sörkínálattal várja a látogatókat a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019. a Vasútkertben

AHírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét MJV Önkormányzata és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete közösen rendezi meg 2019. május 24-26. között a kézműves sörfesztiváltKecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019 címmel Kecskeméten a Vasútkertben. A fesztiválon az ország legjobbjai közül 25 sörfőzde lesz jelen, akik elhozzák és bemutatják a sörkínálatukat, így összesen több, mint 200 féle sört kóstolhatnak az érdeklődők. A sör mellé ételeket a felvonuló foodtruck-ok szolgáltatnak, illetve zenés programokból sem lesz hiány a három nap alatt.

Nagykoncertet ad Charlie, Péterfy Bori & Love Band, fellép többek között a népszerű Beatles tribute zenekar a The Bits és a LivingRoom is.


Az ország egyik legexkluzívabb sörfesztiválja, az óbudai Kisüzem Sörfesztivál azért jött létre, hogy legyen egy olyan rendezvény is, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. Ez a fesztivál jön most ide Kecskemétre, tehát import sörökkel itt sem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont személyesen is lesz lehetőség, azok maguk a sörfőzők, akiket eddig leginkább csak a söreiken keresztül ismerhettünk meg. A sörfesztivál kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak azok a manufaktúrák, amelyekben már húsz éve főzik a sört, és azok is, akik csak az elmúlt években kezdték el, de már a legjobbak között vannak. Ezt a sörfőző-sörfogyasztó találkozót szolgálja az óránként tartott sörfőző workshop is, melynek keretében egy-egy sörfőzde tulajdonosa/sörmestere fog beszélni a főzdéről és mesélni a söreikről. Az óra végén kérdéseket fog feltenni, a helyes megfejtők között pedig jutalmak (sörcsomagok, söröspoharak stb.) kerülnek kisorsolásra. A kecskeméti önkormányzat támogatásának viszonzásaként a kitelepülő sörfőzdék vállalták, hogy számos standon lesz legalább egy igen kedvező árfekvésű sör (100 Ft/dl). A Kisüzem Sörfesztivál jó alkalom arra is, hogy a közönség felmérje, hol tart a hazai kisüzemi sörfőzés, mik a vezető trendek, melyek a kedvenc sörtípusok.

A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019 ingyenes rendezvény, ugyanakkor a hulladéktermelés visszaszorítását üveg fesztiválpoharak szolgálják majd, melyet csak egyszer kell megvenni (650 Ft/db), de aki szeretné, hozhatja magával kedvenc poharát, korsóját is. A területen a poharak elöblítésére is lesz lehetőség. Nyitás minden nap 14 órától.

Népszerű előadók szórakoztatják majd a közönséget. A nagykoncerteken túl fellép többek között a KIES zenekar, a Tom White & the Mad Circus, a Sun Girls Abba Tribute, The Healer és a koncertek után péntek, szombat este DJ Pénzes mulattatja a látogatókat.

A jókedv tehát garantált! Változatos zenei műsorokból és a kézműves sörfőzdék széles kínálatából, minőségi gasztronómiai élményekből biztosan nem lesz hiány!

A szervezők szeretettel várnak minden, a kulturált sörfogyasztás iránt érdeklődő vendéget a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválra!

További részletek az esemény Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/vasútkert/kecskeméti-kézműves-sörfesztivál-kisüzem-2019/290851321627386/

és a Hírös Város Turisztikai Központ weboldalán:   www.hiroskozpont.hu