Kezdőlap Kecskemét STRAND POLICE 2019

STRAND POLICE 2019

A Strand Police program 2019-ben is folytatódik a Kecskeméti Fürdőben, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. A programban résztvevő diákok strandfelügyeleti feladatokat látnak el, de a parkolókat is ellenőrzik, illetve olyan ingyenes kiadványokat osztanak, melyekben hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak a fürdőzők.

A Strand Police-t 2013-ban indította közösen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A kezdeményezés célja a strand és a fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikapcsolódásának biztosítása, és a bűncselekmények megelőzése.

Idén 52 fiatal döntött úgy, hogy a program keretében teljesít közösségi szolgálatot június 24-től egészen augusztus 25-ig. A 9-11. osztályos diákok 4 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt.

Az önkéntes járőrpárosok munkájának az is fontos része, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében.