Kezdőlap Sport Kettős magyar győzelem a maraton Eb-n!

Kettős magyar győzelem a maraton Eb-n!

Három számban négy érmet nyertek a magyarok a Franciaországban zajló maraton Európa-bajnokság harmadik napján.

Eddig hatalmas melegben kellett versenyezniük a résztvevőknek, ám szombatra lehűlt az idő, és az eső is komolyan rákezdett, de tökéletesen tudtak alkalmazkodni a mieink a körülményekhez.

A női kenusok versenyével kezdődött a második nap, és mindjárt egy magyar éremmel, hiszen Horányi Dóra harmadik lett, megelőzve a negyedikként célba érő Bónyai Reginát. Horányi ezzel történelmet írt, ugyanis eddig egyetlen versenyző sem tudott három érmet nyerni egy Európa-bajnokságon. Az igazsághoz tartozik, hogy a rövidkörös versenyek most debütáltak hivatalosan az Eb-n, ezzel együtt fantasztikus, amit Horányi Dóra teljesített Franciaországban, hiszen ifi versenyzőként a felnőtteknél egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, valamint korosztályában is begyűjtött egy ezüstöt.

A felnőtt férfi kenusok küzdelmei következtek, itt Laczó Dániel a harmadik helyen végzett, míg Nagy Gergely kilencedik lett.

A női kajakosok versenyében– talán már mondhatjuk, hogy a papírformának megfelelően – kettős magyar siker született. Kiszli Vanda győzött Czéllai-Vörös Zsófia előtt. Ők ketten közel egy percet adtak a teljes mezőnynek.

A nap zárószámában, a férfi kajakosoknál Boros Adrián negyedikként, Mészáros Márton pedig 13.-ként ért célba.

A magyar válogatott hihetetlen fölénnyel vezeti az éremtáblázatot hét arany-, három ezüst- és hét bronzéremmel, a második ukránoknak három aranyuk és egy ezüstjük van. Mivel vasárnap már csak három számban avatnak Európa-bajnokot, így biztosan az éremtábla élén végzünk.