Kezdőlap Sport Kiosztották a bajnoki érmeket

Kiosztották a bajnoki érmeket

A 200 és az 5000 méteres döntőkkel, valamint a paraversenyzők küzdelmeivel zárult Szolnokon a kajak-kenu országos bajnokság.

A sprinttávon egyesben a férfiaknál kajakban Csizmadia Kolos nyert Apagyi Levente és Dudás Miklós előtt, kenuban pedig Hajdu Jonatán győzött, megelőzve Korisánszky Dávidot és Fekete Ádámot. A nőknél kajakban Lucz Dóra lett a magyar bajnok, mellé Orosz Adrienn és Fazekas-Zur Krisztina álhatott még fel a dobogóra. Kenuban a legnagyobb esélyes Devecseriné Takács Kincsőt hibás rajt miatt kizárták, így Nagy Bianka nyert Lakatos Zsanett és Molnár Rebeka előtt.

Devecseriné Takács Kincső párosban Balla Virággal vigasztalódott, miután megnyerték a C2 200 métert. A férfiak ugyanezen számában Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán győzött. K2-ben a férfiaknál a Balaska Márk, Apagyi Levente, a nőknél pedig a Szénási Zsófia, Malcsiner Eszter duó szerezte meg a bajnoki címet.

A négyesek versenyében férfi kajakban a papírformának megfelelően a Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István, Tótka Sándor, a nőknél a Szendy Lilla Katalin, Budai Gvendolin, Szabó Ágnes, Rugási Csilla, férfi kenuban pedig a Fekete Ádám, Lelovics Ádám, Moldován Milán, Szőke Attila egység nyert.

Az 5000 méteres versenyben a férfiaknál kajakban Noé Bálint, kenuban Viola Viktor, a nőknél pedig kajakban Somogyi Szilvia Kinga, míg kenuban Lakatos Zsanett lett a magyar bajnok.

A paraversenyzőknél KL1-ben Kiss Péter ismét legyőzte Suba Róbertet és Juhász Tamást, KL3-ban Kiss Erik, VL2-ben Suba Róbert diadalmaskodott, a nőknél KL1-ben Deák Sarolta, KL2-ben Varga Katalin, KL3-ban Fehér Annamária lett a magyar bajnok.