Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2019. augusztus 15-én 0 óra és 24 óra között egy esetben 27 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat afgán és iráni állampolgárnak valló személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány 5 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek. 

Ezen a napon a rendőrök 8 személyt fogtak el, valamint 13 fő előállításáról intézkedtek. Közülük nyolcan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 10 óra 40 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 28 éves helyi lakost. A férfi Kecskemét belterületén, a Műkerti sétányon az általa vezetett Suzuki Swift típusú személygépkocsival úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2020. június 27-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

Harminc perccel később Felsőlajos belterületén ellenőriztek a rendőrök egy mezőgazdasági vontatót. Az intézkedés során kiderült, hogy a jármű 53 éves sofőrjét a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2019. szeptember 1-ig, valamint a Kecskeméti Járásbíróság 2019. november 13-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Az elmúlt 24 órában 1 halálos kimenetelű, 1 súlyos és 3 könnyű sérüléssel járó, valamint 10 anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Három gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.