Kezdőlap Zenei élet Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell!

Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell!

Az ősszel hagyományosan újra felpörgő lemezpiacra jelent meg Lana Del Rey várva várt új albuma.

Elég szabad szájúra sikeredett Lana Del Rey új albuma: a romantikus Summertime Sadness előadójának új megjelenése ugyanis a Norman Fucking Rockwell! címet viseli  – és ez a nyitódal is egyben a lemezen. A művésznő el is mesélte, hogy miért durrant et el az agya dalírás közben:

„Vannak azok a típusú férfiak, akik borzasztóan tehetséges művészek, és már alapból elismerik őket, de mégsem tudnak semmi másról beszélni, csak a saját nagyságukról. Többször jöttem már össze ilyen sráccal, és tényleg mindig ők voltak a téma – de közben el kell ismernem, hogy valóban csodálatos emberek. Szóval amikor megszületett ez a dal, egyből tudtam, hogy az album címe is ez lesz” – mondta a többszörös platinalemezes énekesnő a BBC Radio1-nak adott interjújában.

A lemezre 14 dal került fel, ebből hat már ismerős lehet: a „Mariners Apartment Complex”, – a poénos című de sokat mondó – „Venice Bitch”, a „hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but I have it”, a „Doin’ Time” (egy 1996-os Sublime-dal feldolgozása), a „Fuck it I love you” és a „The greatest” ugyanis már megjelent korábban.

Lana Del Rey elmondása szerint a Norman Fucking Rockwell! néhány dala kifejezetten szörf-rockos hangzású lett: „nem annyira Dick Dale-es, de több bennük az elektromos gitár, egy kis Red Hot Chili Peppers-beütéssel”.

Az album producere Jack Antonoff volt, aki többek között Taylor Swift legutóbbi albumán is közreműködött – nem mellesleg pedig a Bleachers nevű indie pop banda frontembere.

KJJR