Kezdőlap Sport Női Extra Liga beszámoló

Női Extra Liga beszámoló

Női Extra Liga. csapatbajnoki mérkőzések 2019.10.19.

/Kecskemét, Cserhát u.1.,Balla József csarnok/

 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér I.- HUFBAU-AKKER Ambrus AA I. 6/0

Győztesek: Radonjic Alexandra 2, Füle Kata 2, Drabant Anita 1 és a Füle/Radonjic páros

Szoros mérkőzésnek ígérkező összecsapáson magabiztosan játszottak a kecskemétiek. Mind három lány küzdésből jól vizsgázott. Párosunkon sem találtak fogást. Az esetenkénti döntő szettekben kétség nem férhetett a győzelemhez.   

Párosban eddig csak egy vereséget elszenvedő párosunk látványos játéka, győzelme és az első két meccs megnyerése után már látszott, hogy sima győzelem várható!

Fodor Miklós edző:A harmadik összevont fordulóra nagyon jól felkészült csapattal álltunk asztalhoz. Az eredmény is ezt tükrözi. Helyenkénti megingást remekül korrigálták a lányok és nyerték meg a döntő szetteket.

 

Női AC Nyíregyháza– Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér I.  2/6

Győztesek:      Radonjic Alexandra 2, Drabant Anita 2, Füle Kata 1 és a Füle/Radonjicpáros

A Füle/Radonjicpárosunk nagyon gyorsan megnyerte a mérkőzést, imponáló játékkal a Laskai Írisz/Tarsoly Zsófia páros ellen. Az egyéni mérkőzések a délelőtti lendületet mutatták. Könnyedén nyertek a mieink. Drabant az első szettet elvesztve gyorsan ráérzett a védekező stílusú Fülöp Szilviára. Türelmes játékkal győzött. Laskai ellen félgőzzel is nyert Radonjic. Füle látványos labda menetek közepette verte Tarsolyt.A csapatmérkőzés állása 4/0 a kecskemétiek javára. A védekező Fülöp játékával meggyűlt a baja Radonjicnak, aki egy kissé türelmetlenül játszva, folyamatosan szaladt az ellenfele után. Drabantismét bravúros játékot bemutatva nyert Tarsoly ellen. Füle Kata 2/0 előnyről maradt alul a fiatal Laskai Írisz ellen. Radonjic tette fel az „i”-re a pontot Tarsoly könnyed legyőzésével. 

Fodor Miklós edző:Asoltvadkerti mérkőzésünket gondoltuk szorosabbnak, de a délutáni Nyíregyháza elleni lett az. Nehéz a játékosoknak egésznap a teremben lenni, és amikor rájuk kerül a sor akkor felpörgetni magukat! De sikerült! Mindannyian jól küzdöttek! Izgalmas mérkőzések voltak, nagyon színvonalas poénokkal. Gratulálok a csapatnak, és jól bemelegítés volt a vasárnapi Budaörs ellenire. Attól a mérkőzés kimenetelétől függetlenül a 3. helyen fordulunk a tavaszi fordulókra.

Női Extra Liga. csapatbajnoki mérkőzések 2019.10.20.

 /Kecskemét, Cserhát u.1.,Balla József csarnok/

 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér I. -SH-ITB Budaörsi 2i SC 0/6

A bajnokság jelenlegi élcsapatával találkoztak a Sparis lányok. A papírforma a válogatottakkal teletűzdelt Budaörs győzelmét ígérte. A mérkőzések az előzetes várakozásoknak megfelelően alakultak, de több mérkőzésen is sikerült megnehezíteni a bajnokaspiráns dolgát. A lányok felszabadultan és teher nélkül tudtak játszani és így remek labdamenetek, játszmák alakultak ki. A végére mérkőzést ugyan nem, de több játszmát is sikerült elcsípni, ami azért jelzi, hogy akár a legjobbakkal is jó meccseket lehet játszani.

Szabó Krisztián vezetőedző: a 0:6-os végeredmény ellenére a budaörsiek vezetője Somlyó Gergely a találkozó végén elismerően nyilatkozott a kecskemétiek teljesítményéről. A teljes idényt tekintve nagyon örülök, hogy nehézségeink ellenére csak a két élcsapat tudott bennünket megverni és a többi mérkőzésünket győzelemmel tudtuk zárni. A győzelmekből mindenki kivette a részét, ami jelzi csapatunk egységét és erejét. A lányok bíznak egymásban, ezért a nehéz helyzeteket együtt közösen tudták megoldani mérkőzésről mérkőzésre. A jövőre nézve ez hatalmas erőt ad csapatunknak és segíti, hogy minél magasabbra rakjuk a lécet.

 

Ujhidy Tibor elnök: Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az Extra Ligás csapatunkban játszó négy játékos közül 3 kecskeméti nevelésű. Amikor elkezdődött a bajnokság csak távoli álom volt a FinalFour. Most pedig 2 pont előnnyel 3. vagyunk, ráadásul csak a két, válogatottakkal teletűzdelt Budaörs és Erdért ellen vesztettünk. Még nem merem kimondani, de egy nagy álom közelébe kerültünk. Iszonyúan akarnak a lányok, és nagyon erős a csapatszellem. Szinte extázisban játszanak versenyzőink minden meccsükön. Nagyon jó érzés, hogy itt van közöttünk Szvitacs Alexa is, aki a meccseken már edzőként is funkcionált. Van még egy teljes tavaszi idény, amit hiszem, hogy nem fogunk elrontani. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.