Kezdőlap Régió SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA LEHET A VÁD

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA LEHET A VÁD

A kiskőrösi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. december 28-án az esti órákban lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy feltehetően közlekedési balesetben megsérült nőt találtak az út mentén Kecelen.

A nyomozás adatai szerint a Császártöltési úton közlekedett egy motoros a Temető utca felől a Dózsa György utca irányába 22 óra 50 perc körül. Haladása során az úttesten elütött egy 60 éves asszonyt, aki ennek hatására az útpadkára elesett és súlyosan megsérült.

A szakértői vélemény szerint a gyalogos – lassító fékezés esetén – féktávolságon belül lépett a kétkerekű elé. Az ütközés során a motoros eldőlt, majd járművével együtt segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A helyi körzeti megbízott rövid időn belül beazonosította az ismeretlen járművezetőt, akit a rendőrök elfogtak és kihallgattak.

A segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, jelenleg szabadlábon védekező 30 éves keceli férfi ügyében a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. Az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták az illetékes ügyészségnek. A gyalogossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.