Kezdőlap Események Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján

Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján

Iain Lindsay brit nagykövet és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet az összefogás és az adakozás fontosságára hívták föl a figyelmet

Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. Adományponton, az Adventi Ünnep a Bazilikánál helyszínén. Hozzájuk csatlakozott Iain Lindsay brit nagykövet és vele Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, hogy együtt hívják föl a figyelmet az adakozás fontosságára, Magyarország legnagyobb összefogására. Az Egyesült Királyság nagykövetét elkísérte és a sütöde munkájába bekapcsolódott a nagykövetség több munkatársa is. A nagykövetek önkéntes munkájukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz!

Adománybolt és látványsütöde az Adományponton

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén megnyílt Adománypont idén is két házikóból áll. Az adományboltban a népszerű szeretet.éhség. mézeskalácsszív emblémával díszített ajándékok mellett a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített tárgyak is kaphatóak lesznek. A népszerű mézeskalácssütő szett, bögre, kötény mellett például a gyulai hajléktalan szálló lakói által készített dísz angyalkák, az átmeneti otthonában fűzött gyöngykarkötők és kerámia díszek, a gyermekrajzokat magában foglaló gyűrűk, vagy például a szervezet kastélyosdombói központjában készült adventi asztaldíszek is megvásárolhatók. A másik házikóban működő mézeskalácsszív sütödében egészen karácsonyig váltják majd egymást a mézeskalácsszíveket készítő önkéntesek. Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének szimbólumaként is ismert kis szíveket azok az adományozók kapják majd köszönetként, akik a helyszínen adományoznak. A segélyszervezet Adománypontján idén is kizárólag pénzadományokat gyűjtenek a kihelyezett perselybe, sőt egy bankkártya terminál segítségével is! Bankkártyával adományozni a vásár egész területén lehetőség van: az árusoknál elhelyezett Hellopay terminálokon bankkártyával fizetők egyetlen mozdulattal hozzá tudják adni a végösszeghez a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.
„Évek óta a Szent István téren rendezzük be a szeretet.éhség. kampány „főhadiszállását”.  Az Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat meghitt hangulatával ideális helyszíne az adományozókkal való személyes találkozásnak” – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Háttéranyag a szeretet.éhség. az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésről

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Hogyan lehet csatlakozni?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is.
  • A segélyszervezet november 22-től Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.