Kezdőlap Zenei élet Andrea Bocelli: Sí Forever

Andrea Bocelli: Sí Forever

A karácsonyi hanglemezpiacra jelent meg Andrea Bocelli: Sí Forever című nagysikerű albumának újrakiadása, öt új dallal.

Az olasz tenor legutóbbi lemezét hatalmas várakozás övezte, ami nem is csoda: Bocelli utoljára 14 évvel korábban adott ki olyan albumot, melyen saját szerzeményei szerepelnek.

Ennek az elsőként tavaly kiadott albumnak a kibővített verziója jelent meg az Universal kiadásában – és az új Sí Forever „Gyémánt” változatára öt új dal is fel került. A rajongók lelkesedését pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy az elsőként megjelent, Ellie Gouldinggal közös Return To Love alig egy hónap alatt több, mint négymillió streamet generált.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a legendás Andrea Bocelli velem akart dolgozni. Mindig is imádtam a klasszikus zenét, a szerelmes számokról nem is beszélve. Nagyon érdekes és egyben felemelő érzés volt olaszul énekelni, az egész közös munka csodálatos volt” – áradozott az angol énekes-dalszerző.

A lemezen már eredetileg is szereplő duettek (Ed Sheeran, Dua Lipa, Josh Groban, Matteo Bocelli) sorát erősíti a Dormi Dormi Lullaby is, melyet Bocelli a Golden Globe-díjas Jennifer Garnerrel közösen énekelt fel. A dal érdekessége, hogy ez a színésznő első zenei szereplése.

A tracklista három szóló dallal is bővült. Az Alla Giola egyfajta emlékezés Beethoven közelgő 250. születésnapjára; a Ragazzo Mio pedig az ismert ír dal, a Danny Boy feldolgozása. Az Il Mare Calmo Della Sera-t pedig kifejezetten Bocellinek írta Zucchero Fornaciari, Giampiero Felisatti és Gloria Nuti még 25 évvel ezelőtt: ez volt az énekes első kislemeze, mely elindította a világhírnév felé vezető úton.