Kezdőlap Régió BRED

BRED

PÁLYÁZATI SIKEREK FUTÓSZALAGON
BRED: Új csarnok, új gépek, új termékek
A BRED Irodabútor Kft. 13 379 141 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréből s ezáltal csaknem 27 millió forintos beruházást hajtott végre. Az egykori – 1998-ban alakult – „garázscég” ma már saját tulajdonú bemutató- és gyártócsarnokában működik, létszáma folyamatosan bővül.
A BRED sikeres pályázó: az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Programtól elnyert 13,4 millió forintos támogatás mellett több projektet is megvalósít. „Garázscégként indultunk, utána béreltünk egy csarnokot, ahol csak az éves fűtési költség elérte a 3 millió forintot” – mutatta be az előzményeket Nagy János ügyvezető igazgató. Így folytatta: „a Vasút utcában – a telephely fejlesztési pályázati sikerünk alapján – megvettünk egy csarnoképületet, amelyet teljes körűen felújítottunk”. Hő- és vízszigetelték a homlokzati falakat és a tetőt, 20 főre alkalmas öltöző-zuhanyzó blokkot, étkező helységet, új víz- és csatornarendszert alakítottak ki, az irodákat klimatizálták. Az energiaellátás hosszú távú biztosítása érdekében 3×100 amper áramfejlesztésre került sor. Újak a homlokzati nyílászárók, átalakították a személy-és teherforgalmi bejáratokat, van már hely a TMK-részlegnek és a kompresszorháznak, ahol új gépek működnek. Tervezik napkollektorok felszerelését és a fűtési rendszer korszerűsítését – a vegyes tüzelésű kazánban akár saját hulladék anyagaikat is el tudják égetni
A BRED Irodabútor Kft. Sky családja 2008-ban a Magyar Termék Nagydíjat nyerte el. A cég előremutató, kreatív megoldásairól híres, megrendelői között van a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft, a Kecskeméti Főiskola, a DOTE Onkológiai Klinikája, a Magyar Távirati Iroda, a Budapesti Műszaki Egyetem Ergonómia Tanszéke; egyik legutóbbi munkájuk a kecskeméti Tudósház Konferencia Központ teljes berendezésének megtervezése és legyártása.
A Vasút utcai új bázis megfelelő területet, korszerű infrastruktúrát kínál a Bred Kft. további beruházásainak. Nemrég érkezett meg a CNC vezérlésű Holzma szorítógerendás táblafelosztó, hamarosan pedig megjön a szintén számítógép irányítású Weeke függőleges megmunkáló, illetve egy Optimat íves élzáró. Összesen – több pályázat lehetőségeit kihasználva – több mint 80 millió forint értékű fejlesztést valósít meg a társaság, amely évről-évre növeli árbevételét és nyereségét, a 2010-es esztendőt 229 milliós forgalom mellett 12 milliós nettó profittal zárták. Az Új Széchenyi Tervnek
köszönhetően nemcsak megtartják alkalmazottaikat, de még bővítésre is látnak lehetőséget.
A BRED Irodabútor Kft. filozófiája: berendezik a környezetet, míg mások csupán bútort gyártanak. Nagy János ügyvezető igazgató: „a lényeg a folyamatelemezésen van, hogy igazán megértsük, kik és milyen körülmények között, mire akarnak használni, akár csak egy asztalt. Könyvelni akarnak-e rajta vagy iktatni, fontos-e hogy egy státuszt is reprezentáljon – mi tehát minden szempontot megvizsgálunk. A BRED akkor jön a képbe, ha feladat van. És mi megoldjuk. Jól.”