Kezdőlap Régió Olimpiai és világbajnokok a budapesti sárkányhajó fesztiválon

Olimpiai és világbajnokok a budapesti sárkányhajó fesztiválon

Szeptember 17-én záró fordulójához érkezik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2011-es Sárkányhajó Roadshow-ja. A Lágymányosi-öbölben magyar bajnoki címekért is csatáznak a legjobbak.

Szűk egy hónappal a sikeres szegedi kajak-kenu világbajnokság után újabb nagy eseményre készül a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Szeptember 17-én, szombaton a budapesti Lágymányosi-öbölben rendezik a 2011-es Sárkányhajó Roadshow záró fordulóját, ami több kategóriában magyar bajnokság is egyben.

Emlékezetes, hogy 2010 augusztusában sárkányhajó világbajnokság házigazdája volt Szeged, azóta töretlenül nő a sportág hazai népszerűsége. Egyre több egyesület, cég, illetve település csapata nevez be a sárkányhajó versenyekre, sőt rengeteg baráti társaság is rendszeresen választja a kikapcsolódásnak ezt a formáját.

„Ugyanúgy, ahogy 2010-ben, idén is bejárta az egész országot a Sárkányhajó Roadshow. A budapesti verseny lesz 2011-ben a hetedik, vagyis az utolsó állomás. Szombaton mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a Kopaszi-gátra, a különleges hajók „felvonulása” mellett a látványos csaták is minden bizonnyal kedvcsinálók lesznek. Bízunk benne, hogy a verseny hatására ismét sokan döntenek majd úgy, hogy kipróbálják ezt az izgalmas, igazi csapatélményt nyújtó sportágat” – mondta Vaskuti Máté, szakágvezető

És hogy mit láthatnak az érdeklődők szombaton?

Az előfutamok reggel kilenckor kezdődnek, a döntőket kora délután, 13:55 perctől rendezik. Szokás szerint minden kategóriában (cégek, települések, iskolák csapatai és amatőr versenyzők) rendeznek futamokat 200 és 2000 méteres távon. Az igazolt versenyzők számára a viadal ráadásul magyar bajnokság is egyben. Olimpiai és világbajnok sportolók is neveztek már, például Horváth Csaba, Foltán László, Vaskuti István vagy éppen Csabai Edvin.

„A helyszín gyönyörű, az előrejelzések szerint az időjárással sem lesz gond. A budapesti záró forduló óriási bulinak ígérkezik, igazi ünnepe a sárkányhajózásnak” – tette hozzá Vaskuti Máté.

További információ: www.kajakkenusport.hu