Kezdőlap Régió Hétfőn kezdődnek a mélyparkoló építésének és a piac lefedésének munkálatai

Hétfőn kezdődnek a mélyparkoló építésének és a piac lefedésének munkálatai

Hétfőn – azaz 2012. április 2-án – megkezdi a kivitelező Ver-Bau Kft. a kecskeméti Budai utcai nagypiac szabadtéri részét érintő munkálatokat. A kivitelezés a jelentős uniós támogatással megvalósuló „Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja” projekt keretében történik.

A funkcióbővítő beruházás mintegy nettó 412 millió forintba kerül, amelyből 157 millió forint a támogatás és 255 millió forint a Piac- és Vásárigazgatóság által biztosított önerő. A fejlesztés keretében megtörténik a jelenlegi szabadpiac lefedése úgy, hogy oldalról nyitott marad. A szabadpiac térszintje alatt, 3,3 méter mélységben 62 férőhelyes mélyparkoló épül. A fedett-nyitott piacrész mintegy 1.500 négyzetméter, az alatta lévő mélyparkoló szintén mintegy 1.500 négyzetméter lesz.
A munkálatok várhatóan 2012. augusztus 15-ig tartanak.
A kivitelezés ideje alatt a kültéri piacon asztalbérlettel rendelkező árusok az Univer áruház előtti parkolóba és a piaccsarnok Budai utcai oldala melletti járdára kihelyezett asztalokon árusíthatnak.
Hétfőtől átmenetileg változik a forgalmi rend is. A Budai utca útburkolata elkészül, így az a szakasz megnyílik a gépkocsiforgalom előtt úgy, hogy a körforgalom felől egyirányú lesz. Az út piaccsarnok felőli oldalán egyelőre a járdával párhuzamosan lehet majd parkolni, a parkoló egy része pedig árurakodásra lesz kijelölve.
Az Univer áruház előtti parkoló területére behajtani nem lehet, az ugyanis átmenetileg szabadtéri piacként funkcionál. A csarnok melletti árufeltöltő út az Univer felőli oldalról lesz megközelíthető, zsákutcaként.
Az Erdősi Imre utcát lezárják a forgalom elől, azon a szakaszon is megkezdődnek a munkálatok. Az ott üzlettel rendelezők számára a Jókai utca kiskörút felőli, Erdősi utca felé jobbra kanyarodó sávja lesz kijelölve árurakodás céljára.