Kezdőlap Régió HAT ÚJ TAKARÉKPONT FIÓK

HAT ÚJ TAKARÉKPONT FIÓK

Hat új TakarékPont fiók a volt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetek területén
Az ország legnagyobb bankfiók hálózatát működtető TakarékPont Hálózat egyik alapító tagja, a Fókusz Takarék hat új fiókja nyílt meg a volt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet kirendeltségeinek helyén, Bócsán, Császártöltésen, Kaskantyún, Kecelen, Kiskunhalason és Tázláron 2012. július 23-án.
A Fókusz Takaréknak, a Takarékszövetkezeti Integráció egyik legnagyobb pénzintézeteként, és a legnagyobb, magyar pénzintézeti hálózat,- a TakarékPont Hálózat – alapító tagjaként, alapvető stratégiai célkitűzése a magyar pénzügyi kultúra fejlesztése és az emberek pénzügyi igényeinek korrekt, hosszú távú kiszolgálása. A Fókusz Takarék 55 éve stabilan működő, egyrészről igen konzervatív pénzpiaci magatartást folytató, másrészről igen innovatív pénzintézet, melynek vonzáskörzete Bajától – Csepelig terjed. A pénzintézet története során eddig hat sikeres fúziót bonyolított le, és ezzel a komoly tapasztalati háttérrel folytatja a munkát az említett hat új településen is.
„Miután a volt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet fiókértékesítési folyamatairól értesültünk, személyesen jártam körbe valamennyi helyszínt. A leendő fiókok jól felszerelt, ügyfélbarát környezete azonnal megnyerte tetszésünket. Ezután az események gyorsan követték egymást, így lehetséges, hogy 10 nappal a szerződések aláírása után ma megnyitottuk 6 új fiókunkat. Tudjuk, hogy mostantól nagy munka vár ránk, hiszen csupán fiókokat vásároltunk, állományokat nem, de bízunk abban, hogy az átvett 11 korábbi munkatárs és a segítő, gyakorlott Fókusz Takarékos munkatársaink szorgalmukkal, szaktudásukkal, rövid időn belül bizonyítanak a helyi embereknek” – nyilatkozta Józsa Zsigmond, a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatója.
„Stratégiánk legfontosabb építőköve, a leendő és a meglévő Ügyfeleink komplex pénzügyi igényeinek, korrekt kiszolgálása, hiszen a XXI. századi pénzpiaci világ legfontosabb értéke a bizalom és a biztonság. Ennek a bizalomnak az alapja a Fókusz Takarék múltja, tisztessége és a munkatársak szaktudása. Hiszünk szakmai felkészültségünk folyamatos fejlesztésében, és mindent megteszünk, hogy ügyfeleinket lehető legnagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel szolgáljuk ki.”– nyilatkozta Sebestyén István, a Fókusz Takarék ügyvezetője.
A zökkenőmentes átállás a Takarék hatékony, helyi, gyors döntési folyamatainak, valamint az Igazgatóság alapos megfontolást követő, kivételesen rövid idő alatt meghozott határozatának köszönhető. A pénzintézet kiemelten fontosnak tartotta, hogy a helyben élők mielőbb a megszokott környezetben intézhessék pénzügyeiket a már régóta megkedvelt ügyintézőknél, akik közül a pénzintézet többüket is alkalmazza. A zökkenőmentes kezdeti időszakot a Fókusz Takarék területén régebben működő fiókokból áthelyezett munkatársak is segítik. A Fókusz Takarék a klasszikus betéti- és hiteltermékek mellett, fokozatosan bővíti szolgáltatásait a hat új fiókban, hogy a településeken élők valamennyi pénzügyi igényét egy helyen ki tudják szolgálni.

További információ:
Sándor-Benke Anett, Fókusz Takarék, marketing igazgató
Mobil: 06/30/62-76-341 E-mail: [email protected]

A szerkesztő figyelmébe:
TakarékPont
A TakarékPont a Takarékok és a TakarékBank együttműködésének olyan megújított, minden eddiginél szorosabb formája, amelynek résztvevői
• többségében egységes lakossági és kis- és középvállalkozói termékeket és szolgáltatásokat kínálnak
• azonos márkanév és logó alatt.

A TakarékPont együttműködésben részt vevő fiókokban az eddig is jól ismert szolgáltatások mellett egységes banki, befektetési, lakás-előtakarékossági, biztosítási, illetve a közeljövőben már lízingkonstrukciókkal is találkozhat. Mindez lehetővé teszi, hogy a korábbinál szélesebb szolgáltatási palettát kínálhassunk, amely valamennyi fontos, bankfiókban elérhető szolgáltatást magában foglal. Az országos együttműködés nagyobb biztonságot és rugalmasságot is jelent, emellett biztosítja, hogy mindig a legversenyképesebb megoldásokat kaphassák ügyfeleink.
Előnyei:
• Egyesíti a Takarékok erejét
• Versenyképes termékeket, rugalmas megoldásokat kínál
• Minőségi védjegy: színvonalas közös termékek, alapos központi felkészítés
• Az egységes termékkör értékesítése kiváló helyismeret mellett történik
• Az ország minden pontján ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat nyújtja, így azok összehasonlíthatóvá válnak más banki termékekkel
• Az eddigi helyi megjelenés mellett a tagok országos szintű értékeket is megjelenítenek és közvetítenek ügyfeleiknek

Fókusz Takarék
A Fókusz Takarék az 1958-ban alakult Jászszentlászlói Takarékszövetkezetből kinőtt, több év alatt 6 Takarék egyesülésével létrejött, ezen a néven 1999. óta működő pénzintézeti hálózat.
Időrendben:
1999: a Kerekegyháza és Vidéke Tksz, a Mélykúti Takarék és a Takarékbank Kecskeméti Fiókjának megvásárlása, a Fókusz Takarék elnevezés megjelenése
2006: Tiszaalpári Takarékszövetkezet csatlakozása
2008: Tiszakécskei Takarékszövetkezet és a Dél Pest Megyében működő Fáy András Takarékszövetkezet csatlakozása
2012: A volt Soltvadkert és Vidék Takarékszövetkezet 6 fiókjának megvásárlása
Így, 2012-től már 35 fiókkal működő hálózattal rendelkezünk.
Fő működési terület Bács-Kiskun Megye, illetve kisebb részben Pest Megye déli részén is megtalálhatóak vagyunk.
A Fókusz Takarék a több, mint 100 Takarékszövetkezetet tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és az Országos intézményvédelmi Alap (OTIVA) tagja a kezdetektől.
Az OTSZ-en belüli Takarékszövetkezetek egy csoportja 2008-ban hívta életre a TakarékPont hálózatot, mely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkező pénzintézeti hálózat lett. Az országos lefedettség könnyebbséget jelent ügyfeleinknek, hiszen bármerre járnak ugyanazon feltételekkel juthatnak készpénzhez bármely TakarékPont fiókban, vagy közel 800 bankjegykiadó automatánkból.