Kezdőlap Régió KAJAK-KENU

KAJAK-KENU

3 ezüstérem termett délelőtt

Ezüstérmet szerzett az ifik között C-1 1000 méteren Khaut Kristóf, női K-1 1000 méteren Lucz Dóra, és K-2 1000 méteren a Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia páros. 8 A-döntőt rendeztek meg ma délelőtt 1000 méteren az Ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, mindegyikben rajthoz állhatott magyar versenyző.

Ma délelőtt rendezték a kontinensviadal első döntőit. Férfi ifjúsági K-1 1000 méteren Gacsal Ákos a 8. helyet szerezte meg a bombaerős mezőnyben. A következő versenyszámban máris megszerezte első érmét a magyar küldöttség. Khaut Kristófot C-1 1000 méteren csak az ukrán Altukhov tudta megverni, vagyis a magyar fiú ezüstérmes lett.

Az ifjúsági női K-1 1000 méteres versenyszáma a belga Hermien Peters és Lucz Dóra külön versenyét hozta. Ők ketten több hajóval megléptek a mezőnytől, végül a belga hölgy nyert, Lucz alig 1 másodperccel lemaradva lett második.

Férfi K-2 1000 méteren viszont négy hajó csatázott a végső győzelemért, az első és a negyedik helyezett között kevesebb, mint 2 másodperc volt a különbség a célban, vagyis a Janza Richárd, Korondy Tamás duó hatalmas csatában lett negyedik. C-2-ben Szalay Bence és Varga Patrik ötödik helyet szerzett.

A magyarok harmadik délelőtti ezüstjét a Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia páros nyerte meg női K-2-ben, náluk a dán egység, Amalie Thomsen és Emma JØrgensen volt csak gyorsabb.

A délelőtt folyamán még két U23-as döntőt rendeztek a Montemor-o-Velhoban zajló Európa-bajnokságon, férfi K-4 és C-4 1000 méteren egyaránt a hatodik helyet szerezték meg a magyar versenyzők. A többi 1000 méteres A-döntőt délután rendezik meg.

További eredmények, információk: www.canoesprintportugal.com

További információ: www.kajakkenusport.hu