Kezdőlap Régió Orvosi rendelő átadás Hétfőn

Orvosi rendelő átadás Hétfőn

Háziorvosi rendelő nyílt a Széchenyiváros peremén

Új háziorvosi körzetet és a hozzá tartozó rendelőt avattak fel hétfő délelőtt a Széchenyivárosban. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV alpolgármestere és Engert Jakabné, a terület önkormányzati képviselője is.

A kecskeméti Pajzs Patika Bt. 2001-ben 2 orvosi rendelőnek alkalmas helyiséget alakított ki a Győzelem u. 11. szám alatt, melyeket az önkormányzat részére ajánlott fel ingyenes használatra. Mostanáig az egyik rendelőben üzemelt háziorvosi szolgálat működött, a másikat azonban – körzet híján – nem háziorvosi rendelőként működtették, hanem egy szemészorvos bérelte. Ez a helyzet változott mától, azaz szeptember 1-től, amikor egy új körzet kialakításával Dr. Szabolcs Katalin kezdhette meg a szemész orvosi rendelőben a praxisát. A rendelési idő: H-Sz-P: 8.00-12.00-ig, K-CS: 13.00-17.00-ig.

– A háziorvosok közvetlen környezetében, a Széchenyivárosban a lakosság száma folyamatosan és dinamikusan növekszik, mivel a Domb lakóparkban új lakásokat adnak át, a beköltözések pedig itt és a Márihegyben is folyamatosak. Erre a problémára megoldás az új felnőtt háziorvosi körzet kialakítása, amit Engert Jakabné képviselő asszony kezdeményezett. Az orvosi rendelő kialakítása a ma elvárt egészségügyi igényeknek megfelelő. Sok sikert kívánok a doktornőnek. Én bízom benne, hogy népszerű lesz ez a rendelő – mondta a mai megnyitón Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, aki a kislányát gyermekorvosi körzetbe ebbe az orvosi rendelőbe hordja. Így személyes tapasztalatai is vannak arról, hogy szükség volt már az új körzet kialakítására, hogy csökkenhessen a rendelőben a zsúfoltság.

A Pajzs Patika Bt. egyébként a háziorvosi tevékenységre alkalmas helyiségét továbbra is 15 évre ingyenesen ajánlotta fel körzeti orvosi rendelőnek az önkormányzat részére.

A kialakítandó körzetben a lakosságszám 1248 fő, amely tartalmaz külterületi részeket is: egyebek között a Belsőnyír tanya területet.

A körzethez tartozó utcák:
0321. sz. felnőtt háziorvosi praxis
BAKÓCZ TAMÁS utca teljes
BELSŐNYÍR tanya páratlan 1-149.
BELSŐNYÍR tanya páros 2-150.
DOMBY LAJOS utca teljes
ILLYÉS GYULA utca teljes
KÁROLI GÁSPÁR utca teljes

Kecskeméti-Hírhatár – Képek: Komlós József JR
Forrás: Komlós József
unnamed