Kezdőlap Régió Kecskemét novemberi közgyűlésének döntései

Kecskemét novemberi közgyűlésének döntései

2014.november 13.

varoshaza_0_3~269.05829596413

Kecskemét novemberi közgyűlésének döntései

 

 

A választások utáni első rendes ülését tartotta ma Kecskemét képviselő-testülete. Napirend előtt Engert Jakabné képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke a szociális munka napja alkalmából köszöntötte a szociális ágazatban dolgozókat, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette: az önkormányzat ebből az alkalomból egyszeri cafeteria kiegészítéssel köszöni meg az ágazatban dolgozók munkáját. A testület mai döntéseiről:

 

Saját forrásból bővítik a kamerarendszert

 

 

Módosította a grémium a város idei költségvetését. Ebben egyebek között szerepel, hogy az önkormányzat saját forrásból, mintegy 11 millió forint értékben fejleszti a térfigyelő kamerarendszert. E célra ugyanis a város pályázatot nyújtott be, az azonban még várólistás, de a közbiztonság növelése érdekében a fejlesztésre mielőbb szükség van.

A költségvetésbe többletbevételek is beépültek. Ilyen az időskorúak és a hajléktalanok szociális ellátása kapcsán az állami költségvetésből érkező 55 millió forint többlettámogatás és a gyermekétkeztetés kapcsán érkező 5 millió forint, ami szintén állami többlettámogatás. Mivel a feladatellátások fedezete az intézményi költségvetésben biztosított, ezért a többletbevételek más célra fordíthatók.

 

Új pályázat a Liberté-re

 

Új pályázatot ír ki az önkormányzat a volt Liberté étterem bérletére, miután a korábbi pályázatot eredménytelennek nyilvánította. Az előzmény, hogy a korábban ajánlatot adó cég mostanáig nem teljesítette a megadott feltételeket. A mostani nyilvános, többfordulós pályázatra január 16-ig várja az önkormányzat az ajánlatokat.

 

Az inkubátorházban lehet az államtitkárság

 

Az Ipoly utcán lévő inkubátorház adhat helyet majd a vidékfejlesztési államtitkárságnak, erről döntött ma a város képviselő-testülete. Az ingatlan önkormányzati tulajdon, amelyen a Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítványnak van használati joga. A közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy az ingatlan egy részét az alapítvány a Miniszterelnökség ingyenes használatába adja, továbbá döntött arról, hogy az ingatlan egy része a Miniszterelnökség és az alapítvány közös használatába kerüljön.

Az államtitkárság kialakításához belső átalakítások szükségesek, amelyeket a Miniszterelnökség finanszíroz.

Ingatlanok értékesítésére írnak ki pályázatot

 

 

Több ingatlan értékesítésére ír ki új pályázatot az önkormányzat, miután az előző kiírásra ajánlatok nem érkeztek. A Balaton utca 19. szám alatti ingatlanból egy 4228 négyzetméternyi részt kíván a város értékesíteni, ennek fajlagos ára négyzetméterenként 40 ezer forint. A Forrás utca 21. szám alatti ingatlan ára bruttó 42,2 millió forint, a Ferenczy utca 1. nettó 35 millió forintba, a Kaszap utca 7. nettó 63,3 millió forintba kerül. A Belső-Szegedi úton két ingatlant együttesen akar értékesíteni az önkormányzat, összesen nettó 14,6 millió forintért.

 

Kiszámítható támogatás a népkonyhai ellátásra

 

13 millió forint támogatást nyújt az önkormányzat jövőre a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a népkonyhai ellátás finanszírozására, és az összeg minden évben a fogyasztói-árindex változás mértékével növekszik. Az így módosított szerződéssel kiszámíthatóbb lesz az önkormányzat részéről nyújtott finanszírozás, ezdiáig ugyanis a szerződés úgy szólt, hogy a feladatra az állami támogatás és a szolgáltatási önköltség közötti különbséget nyújta támogatásként a város. A szeretetszolgálat azonban az utóbbi két évben már nem igényelte a teljes különbözetet, mindössze 13-13 millió forint kifizetése történt meg a város részéről, így ez került alapként a január 1-től érvényes módosított szerződésbe.

 

Gazdagodik a Kecskeméti Értéktár

 

Elkészítette eddigi tevékenységének beszámolóját a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság. A grémium februárban alakult, munkája azóta is folyamatos. Eddigi ülésein 143 beérkezett javaslatot tárgyalt meg, ezekből 110-et a Kecskeméti Értéktárba emelt és számos javaslatot tett a Megyei Értéktárba történő felvételhez.

A bizottság munkája folytatódik, továbbra is várják a javaslatokat a törvényben megjelölt nyolc kategóriába: agrár- és élelmiszer-gazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.