Kezdőlap Régió Jog-bűncselekmény-rendőrség Üldözés után fogtak el a kecskeméti rendőrök két érdi autótolvajt

Jog-bűncselekmény-rendőrség Üldözés után fogtak el a kecskeméti rendőrök két érdi autótolvajt


Jog-bűncselekmény-rendőrség
Üldözés után fogtak el a kecskeméti rendőrök két érdi autótolvajt

Kecskemét, 2015. január 7., szerda (MTI) – Kecskeméten lopott autóval menekült két érdi férfi a rendőrök elől, de hosszas üldözés után a 4-es úton elfogták őket szerdára virradóra – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Árvai Edina közleménye szerint kedd éjfél előtt tett bejelentést egy kecskeméti férfi a rendőrségre, hogy a háza elől ismeretlenek elvitték a kistehergépkocsiját és az M5-ös autópálya felé tartanak. A rendőrök a Budapest irányába tartó kisteherautót követni kezdték. Amikor próbálták megelőzni a lopott járművet, a tolvajok le akarták szorítani őket az útról, és eközben a szolgálati gépkocsi megsérült. A menekülők különböző tárgyakat, olajos- és benzineskannákat dobáltak ki a rendőrautó elé.
Az akcióba Pest megyei rendőrök is bekapcsolódtak, Ceglédbercelen két szolgálati gépkocsival lezárták az utat, de a tolvajok a lopott autóval áttörtek. A kecskeméti rendőrök végül a 4-es út 32-es kilométerénél elfogták a teherautót vezető 26 éves érdi férfit és 21 éves, szintén érdi utasát.
Személyi sérülés nem történt, az elfogott két férfi ellen a további eljárást az ügyészség folytatja.

bgj \ bmk \ ppd

MTI 2015. január 7., szerda 10:57