Kezdőlap Régió Kizsarolt milliók- őrizetben a bűnsegéd

Kizsarolt milliók- őrizetben a bűnsegéd

Kizsarolt milliók- őrizetben a bűnsegéd

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A megalapozott gyanú szerint a 40 éves férfi a korábban elfogott társával együtt hivatalos minőséget színlelve, büntetőeljárással és letartóztatással fenyegetve több millió forint átadására kényszerítette a sértettet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Levente szabadszállási lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. június 8-án egy mezőgazdasági gép vásárlása ürügyén megjelent a sértett bugacpusztaházi tanyáján, ahol az adóhatóság munkatársaként mutatkozott be. A 41 éves terhelt azzal fenyegette meg a férfit, ha nem ad át több millió forintot, akkor letartóztatással is járó büntetőeljárást indít vele szemben. Az ijedt sértett a követelt összeg nagy részét átadta.

 

Három nappal később a hivatalos eljárás elmaradása érdekében újabb milliók átadását követelte a gyanúsított, ezért egy személyes találkozót beszélt meg a sértettel. A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2015. június 12-én Budapesten, a kizsarolt összeg átadásakor tetten érték és elfogták Sz. Levente szabadszállási lakost.

 

A 41 éves férfit – aki egyetlen állami szervezetnek sem munkatársa – a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

 

A beszerzett információk alapján Sz. Leventének volt egy társa, aki szándékosan segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetéséhez. A nyomozás adatai szerint J. István a sértettet megfigyelte, követte és folyamatosan kapcsolatot tartott a 41 éves gyanúsítottal.

 

A rendőrök 2015. július 1-jén 13 óra 55 perckor elfogták a 40 éves férfit, majd zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók kezdeményezték az őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatásnak indítványozását.