Kezdőlap Események Fórum a civil kezdeményezésekért

Fórum a civil kezdeményezésekért

 

A kecskeméti Városi Civil Kerekasztal fő célja, hogy politikamentes értékeket képviselve támogassa a helyi civil egyesületek munkáját, illetve, segíthet a könnyebb kommunikációt a szervezetek és az önkormányzat között. Minden évben összeülnek a civil egyesületek képviselői, hogy összefoglalhassák az elmúlt év munkáit, illetve kitűzzék az új célokat is.

Idén is a Városháza dísztermében tartották meg a Civil Fórumot március 9-én, melyre tizenegyedik alkalommal került sor. Az eseményen a civil szféra több mint száz képviselője vett részt, melyen nyitóbeszédet mondott Mák Kornél alpolgármester. Előadást tartott a Galamb János energetikai és üzletfejlesztési osztályvezető a Termostar Kft. szerepéről a város életében valamint dr. Farkas Klára HR-vezető mutatta be a Hovány- csoportot egy másik oldaláról, melynek fő szempontja a társadalmi felelősségvállalás volt. Az eseményen sor került egy évösszegzőre is, valamint megvitatták a fontosabb terveket a 2016-os évre. A Városi Civil Kerekasztal delegáltjait is megválasztották, akik feladatai közé tartozik a soros elnökök és társelnökök kiválasztása, egy éves munkarend kidolgozása, üléseiken a civil szektort érintő kérdések megtárgyalása.

A Fórumon megvitatták a Működési Rendet az idei évre, és a szervezők kihangsúlyozták, hogy a legfontosabb feladatuk továbbra is egy együttműködések támogatása valamint a civil szervezetek kezdeményezéseit segítse.