Kezdőlap Események Kétnapos Kéménykonferencia Kecskeméten

Kétnapos Kéménykonferencia Kecskeméten

Rendszeres problémát jelentettek, a rendszerváltás után is, hogy az épületek, lakóházak kéményei nem megfelelőek, elhanyagoltak, ami miatt sok baleset okozójaként szolgáltak. Ilyen környezetben alakult meg 1993-ban a Kéményjobbítók Országos Szövetsége, melynek tagjai azon fáradoznak, hogy a kémény ne lehessen rizikófaktor az emberek életében. A Szövetség tagjai gyakorlatilag a teljes szakmát felölelik, tevékenykednek kéménybélelők, nagy kazángyártók, tervezők és felsőfokú oktatók is. A KÉOSZ olyan termékeket és technológiákat támogat, melyekre legalább 20 év garanciát vállalnak a forgalmazók vagy a gyártók.

Március 17-18-án rendezik meg Kecskeméten a IX. Országos Kéménykonferenciát, mely keretén belül informatív előadásokkal szélesítik a lakosság látókörét. A konferenciát köszöntötte a vendégeket Dr. Chappon Miklós a KÉOSZ elnöke, valamint beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere is. A megnyitó után átadásra került a Meszléry- díj, melyet ketten nyerhettek el idén. Mindezek után kezdetét vette a két napos az informatív előadássorozatok, melyek az országos érdeklődést érintő prezentációkkal indult. Itt a résztvevők tájékoztatást kaphattak a műszaki szabályozások tervezett változtatásairól valamint a levegőtisztaság-védelem témakörét járhatták körbe, mely egyre aktuálisabb a modern világban.

A szakmai előadások alkalmával az érdeklődők számára az előadók információval szolgálhatnak a hivatást érintő kérdésekről, új jogszabályokról, szabályzatokról és tapasztalatokról. A konferencián a prezentációkon túl Erdélyi Építészeti Biennálé kiállításra is sor kerül, mely folyamatosan látogatható.

Március 18-án, pénteken két szekcióra válik az ülés, ahol a kéményszakmai rész fő vonalát a szilárdtüzelés jelenti, a másik részben pedig a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése fog zajlani, ahol a kéményáramkör elemeivel foglalkoznak bővebben, valamint az idevonatkozó jogszabályi hátterekről is szó fog esni.

Időutazásra is lehetőség adódik, ugyanis a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum kiállítása mutatja be a szakma múltját.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206941791597548