Kezdőlap Események Hagyományteremtő Csokifesztivál városunkban

Hagyományteremtő Csokifesztivál városunkban

Egy tűt sem lehetett leejteni hétvégén, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ aulájában, ahol első alkalommal került megrendezésre az édességek körüli varázslatos utazás. Az ötlet két jó barát összefogásából valósult meg, Erika Kovács programszervező, és Rimóczi László a Magyar Grillázsszövetség elnöke komoly szervezési munkájukból hívták életre az I. Csokifesztivált.

Április 16 és 17-én is színes programokkal, negyven kiállítóval várták a látogatókat a szervezők a Kulturális Központban, ahol már a nyitás előtt hosszú sor kígyózott az épület előtt, hatalmas érdeklődés övezte ezt a hagyományteremtő rendezvényt. Az ország minden szegletéről érkeztek kézműves kiállítók, és a diétázók sem maradtak hoppon, hiszen cukormentes-, bio-, és paleo édességeknek is jutott hely a hétvégén. Kilátogatott továbbá a Csokoládé Múzeum is, ámulatba ejtő csoki szökőkútjaival, és különleges nyalánkságaival.
Akik a minőségi alkoholos italokat is szeretik, azok számára sem volt idő csüggedni, hiszen érkeztek a kiállításra különleges sörök, gyümölcsborok, valamint alkoholos édességekben sem volt hiány. Új ízzel is gazdagodott az égesett cukortorták birodalma, ugyanis Rimóczi László, grillázsguru elkészítette a Kecskeméti Hírös Grillázst, aszalt sárgabarack, homoktövis és dió kellemesen harmonizáló ízeivel.
A kisgyermekek számára játszósarokkal, kézműves foglalkozásokkal készültek a szervezők, de lehetőségük adódott a kicsiknek autóversenyre, valamint a látogatók közelebbről megismerkedhettek számos hangszerrel, ugyanis bárki kipróbálhatta, milyen a dobosok élete, zongorázni is megpróbálhattak a bátrak valamint elektromos gitárba is belebotlottak a muzikális vendégek. Több programmal is készült Kovács Erika és csapata, április 16-án, szombaton Mosolyra Hangolók érkeztek, a gyermekek legnagyobb örömére, vasárnap délután pedig személyesen Ribizli bohóc tartott műsort a kicsiknek, melynek végén csendes zápor formájában csapott le a lufi eső az aulában.
Kovács Erika főszervező körülbelül hat sikeresnek titulálta a Csokifesztivált, és megnyugtatta szerkesztőségünket a felől, hogy a rendezvény nem lesz Tiszavirág életű, már most rengeteg ötlete van, hogy a közeljövőben, hogyan lehetne még komolyabb eseménnyé tenni az Édes Hétvégét, akár egy családi nap keretén belül, vagy külső helyszínek bevonásával párhuzamosan.

További képek megtekinthetőek a következő oldalakon:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207243663304152?pnref=story

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1713444888929987&id=100007934777254&pnref=story