Kezdőlap Események Jelenleg is zajlik a XXI. Országos Főépítészi Konferencia

Jelenleg is zajlik a XXI. Országos Főépítészi Konferencia

Az ország önkormányzati és állami fő építészei saját kezdeményezésükre 1996‐tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát.
Ez évben 2016. augusztus 24‐26. között Kecskemétre esett a választás a XXI. Országos Főépítészi Konferencia az Magyar Fő építészek– Országos Főépítészi Kollégium  ‐  Egyesület, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében zajlik az esemény.

A konferencia – kilenc órakor – Himnuszunk közös eléneklésével vette kezdetét, majd Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke és Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke mondott köszöntőt.
Őket Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere követte köszöntőjével, aki egy izgalmas előadást is tartott városmarketing témában, amiben szó esett Kecskemét múltbéli, jelenlegi és jövőbeli fejlesztéseiről is.

A szecesszió bemutatásában vendégelőadóként Keresztes Géza építész vett részt, aki Marosvásárhelyről érkezett városunkba, illetve Dömötör Gábor építész, aki Szabadkát képviselte a konferencia keretében.

Jelenleg a miniszterelnökséget vezető miniszter megbízottja tart előadást a JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOKRÓL, majd a FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ és az ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ átadására kerül sor.

A délután folyamán különböző szekcióülések, belvárosi séták veszik kezdetét…

2016. augusztus 24., csütörtök