Kezdőlap Rendőrségi hírek Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás

Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 57 éves szerb állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint a feltételezett elkövető 2016. július 18-án 9 óra 42 perc körül az 5402-es számú út 35.350-es méterszelvényénél az általa vezetett szerb forgalmi rendszámú tehergépkocsi visszapillantó tükrével eltalált egy szemből érkező teherautót. A magyar forgalmi rendszámú jármű visszapillantó tükre az ütközés következtében a fülkébe csapódott és eltalálta a sofőrt, aki az orvosszakértői vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított ezt követően megállt járművével, azonban a teherautóból nem szállt ki és rövid időn belül elhajtott a helyszínről, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e a balesetben.

A rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki kihallgatásán beismerte tettét.

A rendőrök az eljárást a napokban befejezték, a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.