Kezdőlap Események A barátság nem ismer határokat – kulturális találkozó Orgoványon

A barátság nem ismer határokat – kulturális találkozó Orgoványon

Az idei esztendő jeles eseményére került sor Orgoványon, amikor megérkezett a német testvértelepülés, Pilsting küldöttsége, akiket a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szorgalmas csapata ünnepélyesen keretek között kísért a Községház elé.

A vendégek tiszteletére eljátszott dallamok után dr. Lóczi Boglárka polgármester köszöntötte a településre érkezőket, majd őt követően a Pilstingből érkező barátságos delegáció tagjai – néhány csodás gondolatot tolmácsolva – üdvözölték a jelenlévőket.

„Immáron tizenöt éves barátság áll fenn Orgovány és Pilsting között, amelyre roppant büszkék lehetünk. A két kultúra úgy kapcsolódik egymáshoz, mint az ember a természethez.  A barátság szívből jön, és nem ismer határokat. Tudjuk, hogy utunk visszavezet majd ide, ezért hátrahagyunk nektek egy darabot a kultúránkból és szeretetünkből. Ne feledjétek, a hónapok telnek, de a barátság megmarad.”

A jó hangulatú köszöntő után barátias légkörben lezajló közös ebéd következett, majd előkerültek a hosszú kilométereket megtett hangszerek is. Ajándékosztásra is sor került, amely a meghívás iránti hálát jelképezte a német ajkú település részéről.
A délutáni program egyik legemlékezetesebb, felemelő pillanata –a helyi óvodások színvonalas műsora mellett – a Pilstingből hozott facsemete elültetése volt az óvoda kertjében. Az elhelyezett almafa örök emléket állított a két kultúra tizenöt évvel ezelőtti találkozásának.
A háromnapos vendéglátás során további számos színvonalas programon vehetett részt a német település küldöttsége, akik megköszönve a lelkes szervezőknek a csodálatos hétvégét a jövő évi találkozás reményében búcsúztak el – ideiglenesen – Orgoványtól.