Kezdőlap Rendőrségi hírek Kicsalt milliók

Kicsalt milliók

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Egyszerre két helyen tartottak akciót a Bács-Kiskun megyei nyomozók.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya jelentős kárt okozó csalás, továbbá annak kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette P. Tibor 54 éves és Cs. Attila 41 éves kecskeméti lakosokat.

 

A férfiak a gyanú szerint 2015. november elején Kecskeméten nem létező üzleti lehetőséget ajánlottak egy 54 éves helyi férfinak.

 

A megállapodás alapján csomagoló anyagot lehetett beszállítani az egyik dohányipari termékekkel foglalkozó cég részére és az ajánlat szerint több tízmilliós haszonra tudtak volna szert tenni szállítmányonként. Az üzleti lehetőséget azzal a feltétellel ajánlották fel a sértettnek, hogy az első szállítmányt meg kell előlegeznie. Ezt a férfi elfogadta és a kért előleget – hozzávetőleg 30 millió forintot – 2015. decemberében 3-án 17 óra 30 perc körül időben átadta az elkövetőknek.

 

A gyanúsítottak azt állították, hogy az átvett összeget még ugyanazon a napon, az átvételt követően Szlovákiába viszik a helyi partnereknek történő átadás céljából.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján az üzleti ajánlat mögött valós szándék, tevékenység nem volt. A pénzt az országból nem vitték ki, a sértett részére azt nem fizették vissza, az elkövetők célja a jogtalan haszonszerzés volt.

 

A megyei nyomozók egy rendőri akció keretén belül 2016. szeptember 21-én 6 óra körül a gyanúsítottakat lakhelyeiken fogták el.

 

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették a rendőrök a férfiakat és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.