Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Szerszámokat loptak

Lezárt akta: Szerszámokat loptak

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Az izsáki rendőrök 24 óra alatt elfogták a gyanúsítottakat, majd három nap alatt vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsáki Rendőrőrse nyomozást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K.A. és R.N. csengődi lakosok ellen.

Az Izsáki rendőrök 2016. szeptember 12-én éjfél körül Páhi külterületén igazoltattak egy motorost, akinél az ellenőrzés során láncfűrészt és sarokcsiszolót találtak. A 37 éves férfi azt állította, hogy azok tulajdonosa az intézkedés megkezdése előtt ismeretlen helyre távozó utasáé.

Az egyenruhásokban gyanússá vált a férfi állítása, így az egyik közeli ingatlan lakóját felkeresték és megkérték, hogy ellenőrizze szerszámait. A sértett ekkor szembesült vele, hogy szerszámait eltulajdonították.

Ezt követően a nyomozók 2016. szeptember 13-án a reggeli órákban házkutatást tartottak K.A. otthonában, ahol megtalálták a korábban eltulajdonított értékeket, majd azokat lefoglalták és hiánytalanul visszaadták a sértettnek. A rendőrök még aznap beazonosították és előállították a férfi társát, R.N. 28 éves csengődi lakost.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2016. szeptember 12-én 22 óra körül Páhi külterületén bement a sértett műhelyébe, ahonnan elloptak két benzinmotoros láncfűrészt és egy sarokcsiszolót.

A nyomozók a gyanúsítottakkal szemben 2016. szeptember 15-én bíróság elé állítási javaslattal fejezték be az eljárást.