Kezdőlap Sport Nagyszerű győzelemmel kezdték bajnoki sorozatukat a kecskeméti futsalosok.

Nagyszerű győzelemmel kezdték bajnoki sorozatukat a kecskeméti futsalosok.

Hétfő este az UFC Gyömrő csapatát fogadta a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club a bajnoki nyitányon, és egy sok gólos mérkőzésen sikerült itthon tartani a 3 pontot.

A Scoregoalosok a kezdő sípszót követően azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, nem engedték kibontakozni az ellenfelet, aminek már a 4. percben meg lett az eredménye. Egy gyönyörű szögletvariációt követően Marsa lőtt a lábak között a kapu jobb alsó sarkába. 1-0. Alendület továbbra is megmaradt, Ferenczy átlövése még kijött a kapusról, amire Marozsi csapott le, és terelte be a játékszert az üres kapuba. 2-0. A félidő végére is maradt egy szép hazai momentum, Móra csavart az ellenfél kapujába szinte az alapvonalról. 3-0. Az ekkor már teljesen megzavarodott ellenfélnek egy lecsorgó labdából sikerült szépítenie, így a félidőre 3-1 hazai vezetéssel mentek a csapatok pihenni.

A második etapban indult csak be igazán a gólgyártás. A sok rutinos játékosból álló Gyömrő szerzett egy gyors gólt, ezzel fel is bátorodtak és a kiegyenlítés reményében nagyobb fokozatra kapcsoltak. Ám a kecskemétiek Marsa – Kovács Zs. duó irányításával mindig tudtak válaszolni a vendégek próbálkozásaira, előbb a születésnapos Torbavecz köszöntött be, majd Marozsi centerezésébe nyúlt rosszul bele a védő, így találva utat a kapuba! A mérkőzés ezen periódusában a gyors gólváltások, a látványos futsal figurák és a szellősebb védekezés nagyszerű szórakozást nyújtott a szépszámú hazai közönségnek, megtetézve ezt azzal, hogy a hazaiak javára maradt a 2 gólos differencia, és ezzel itthon tartva a fontos 3 pontot.

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Egy rutinos NB-es csapat érkezett hozzánk az első fordulóban. Kicsit izgultak is a srácok, így az első hazai bajnoki mérkőzés alkalmából, ez leginkább a védekezésben és a rossz kontaktokban tűnt ki. A bekapott 6 gól soknak tűnik. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére nem forgott veszélyben a sikerünk, végig mi domináltuk a mérkőzést.

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – UFC Gyömrő : 8-6

Góllövők: Marsa (2), Kovács Zs. (2), Marozsi (1), Torbavecz (1) Móra (1), Makai (1 Öngól)

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető Elnök