Kezdőlap Események ŐSZI HELYI TERMÉK ÜNNEP

ŐSZI HELYI TERMÉK ÜNNEP

Sokszínű hagyományőrző programok várják szeptember utolsó hétvégéjén az érdeklődőket az Őszi Helyi Termék Ünnepen, amelyet a Kecskemét Város Napja programsorozathoz kapcsolódóan rendezünk meg a Kecskeméti tanyai termék piac 3. évfordulója alkalmából.

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. – október 1. között rendezi meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával. A háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat.

Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést. A rendezvényen fellép többek között a Mikropódium Családi Bábszínház Gulyás Terka című bábjátékával, a Mátyás Király Citerazenekar, a Ballószögi Népdalkör. A Momentán musical csoport előadásában musical slágerek hallhatók, a Hírös Barackvirág Tánccsoport hagyományőrző néptánc műsorral mutatkozik be. A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Művészeti Csoportjának verses-zenés összeállítása lesz hallható, a Vadhajtás citerazenekar népzenei műsorral jelentkezik, valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar és a Naplemente Népdalkör is fellép. Gáspár Dávid operettslágerek énekel, a Horváth-Deák Classic Duo klasszikus gitárzenei produkcióját és a Kecskeméti ÜtHősök produkcióját élvezhetik a nézők, valamint táncházakon mulathatnak az Őszi Helyi Termék Ünnep résztvevői.

Állandó programokról is gondoskodunk. Az Aranyhomok Portéka tanyai termék és kézműves vásár ajándékkínálattal várja vásárlóit. Kézműves bemutatók, szőlőfajta bemutató, mustkészítés és mustkóstoló, helyi termék kóstolók színesítik a programot. A legkisebbeket hagyományőrző gyermekprogramok várják, valamint állatsimogató a Kecskeméti Vadaskert szervezésében.

A szüreti dekorációt a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola készíti. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

Információ, részletek:

http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu,

www.facebook.com/akegyesulet,

[email protected],

Nyitvatartás: 2016. 09. 29. 14:00 – 19:00, 2016. 09. 30., 10. 01. 10:00 – 20:00