Kezdőlap Események Természetesen, egészségesen nyersételekkel

Természetesen, egészségesen nyersételekkel

 

Szeptember 10-én különleges kitelepülésnek lehettek szemtanúi a kecskeméti piac vásárlói. A ZFW Hortiservice Kft. ügyvezető tulajdonosa, Fülei Zoltán az általa termelt bio terményekkel képviselte az egészséges táplálkozást és életmódot.

„Az egészséges táplálkozással akkor barátkoztam meg, amikor elmentem a Vitál Élőételbár megnyitójára, ahol elsőként találkozhattam nyersételekkel.
A megnyitón kicsit tartottam attól, hogy az ételek nem lesznek finomak és laktatóak, de miután megkóstoltam rendkívül jó ízűnek találtam és egy kis adagtól is jól laktam. A Vitál Élőételbár számára is a minőségi alapanyag a legfontosabb, ezért többek között a ZFW Hortiservice Kft. által mi látjuk el őket különböző bio alapanyagokkal, amelyből a nyersételeket készítik.

A küldetéstudatom vezérelt ki a piacra, célom megmutatnia az érdeklődőknek, hogy az ételkészítésnek más módja is van, nem kell megfőzni a zöldségeket, ezeket nyersen is el lehet fogyasztani. A főzéssel a zöldségek és gyümölcsök vitaminjai elvesznek, de ha nyersen fogyasztjuk őket, valamilyen turmix formájában,nem pusztulnak el a számunkra nélkülözhetetlen összetevői .Ezek az ételek rendkívül változatosak, ráadásul sokkal egyszerűbb az elkészítésük.
Hivatásunk ez a munka, azért is, mert szeretnénk az ökológiai gondolkodást, a környezettudatos és egészségtudatos táplálkozást terjeszteni, továbbá ráébreszteni a fogyasztókat arra, hogy mennyi egészségre ártalmas anyagot juttatnak be a szervezetükbe nap, mint nap.
A kecskeméti piacra való kitelepülés során azt is megmutatjuk az érdeklődőknek, hogy a nyersételből is nagyon jó ízű dolgokat lehet készíteni, nem kell hozzá sok idő, sok alapanyag, csak egy jó minőségű présgép.
Mindenféle zöldségből és gyümölcsből lehet készíteni turmixokat, anélkül, hogy akár egy kis része is kárba veszne.
Fontos az is, hogy amit le turmixolunk, vagy kipréselünk, az vegyszermentes, műtrágyamentes és vitamindús termék legyen, amit a kecskeméti piacon található Bio-Szigeten bárki beszerezhet.

Nincs arról szó, hogy én a hagyományos ételektől eltávolodtam volna, csak annyi változtatás történt az étrendemben, hogy már 3 hete minden reggel iszom 3-4 deciliter préselt levet,ezáltal sikerült elhagynom a kávét, nem éhezem meg ebédig. Mindenféle kínlódás és éhség nélkül megváltam pár felesleges kilótól is. A fogyási folyamat számomra egyáltalán nem volt megerőltető, nem éheztettem magam, csupán egészségesebben kezdem a napjaimat.

Az életmódváltás lényege, hogy ne kerüljön plusz erőfeszítésbe, ne sanyargassa magát miatta. Ezért mindenkit arra bíztatok, hogy merjen belekezdeni, mert az egészségünknél nincs fontosabb.” – mesélte történetét Fülei Zoltán

A nyílt napon a kíváncsi vendégek pink paradicsomból, hagymából, sóból és egy csipetnyi borsból készített nyers turmixokat kóstolhattak, így ismerkedve a nyers táplálkozás fortélyaival.

ZFW HORTSERVICE Kft.
6000 Kecskemét,
Halasi út 25.
Tel: +36 76/ 411-836
[email protected]
www.hortiservice.hu