Kezdőlap Diákélet Meglepetés vendégként lépett fel Ádám Blanka a nótaesten

Meglepetés vendégként lépett fel Ádám Blanka a nótaesten

A Balaton nyárfás partját…

Ádám Blanka hangszeres szólista citerázott és énekelt a nótaesten. Ádám Blanka október 8-án, szombaton meglepetés vendégként lépett fel mind a két teltházas előadáson a Hírös Agórában Fejős Jenő aranykoszorús nótaénekes felkérésére.
A műsorban elismert nótaénekesek szerepeltek: Hatvani Kiss Gyöngyi, Farkas Rozika, Kolostyák Gyula, Kapi Gábor és természetesen Fejős Jenő. Blanka egy nagyon szép népdalcsokrot adott elő. Már akkor elkezdett vele együtt énekelni a nagyszámú közönség, majd a katona dallal – Kimegyek doberdói harctérre – folytatta műsorát. Ezt már a vele együtt éneklő, meghatódott közönség vastapssal jutalmazta, és kislánynak vissza kellett mennie énekelni.
A most 14 éves Blanka 7 évesen szerette meg a népzenét és a citerázást, azóta is folyamatosan képzi magát a citerán kívül népi hegedű és népi ének tanulásával. Eddigi pályája példaértékű lehet az ifjúság számára. Sok szép sikerrel, fellépéssel, többek közt a 2015-ben megrendezett Fölszállott a páva műsorába való bejutással öregbítette Kecskemét és a népzene jó hírét. Célja, hogy minél több emberrel megszerettesse a népzenét, amit továbbadhat kortársainak.
Ezúttal is köszöni Fejős Jenőnek a lehetőséget, hogy részt vehet ezen a rendezvényen. Köszönet illeti még a felkészülésben nyújtott segítségéért Vadas Lászlót, a Kodály Zoltán Iskola népzenetanárát.