Kezdőlap Régió No1 Magyarországon

No1 Magyarországon

A szezon első kecskeméti meccse, a vasárnap 14 órakor kezdődő KTE-Duna Aszfalt-Vasas találkozó különleges mérkőzés lesz Marko Derasimovic számára, hiszen ez lesz a magyar bajnokság első osztályában a 125. bajnoki mérkőzése, és valamennyit kecskeméti játékosként játszotta.

Immár egészen bizonyos, hogy Marko Derasimovic szinte minden szurkolónál, még a kecskeméti kosaras múltat igen behatóan ismerőknél is a legnagyobb helyi legendák közé lépett. Ennek „csupán” annyi oka van: Marko játékával, profizmusával, alázatával 2011 óta alapembere a csapatnak, játékával vezére a társainak és sportemberként példaképe a fiataloknak. Kecskemét történetében soha nem volt olyan külföldi játékos, aki ennyi ideig szolgálta volna a várost. És az egész magyar bajnokságban jelenleg ő az a kosaras, aki a legrégebben szerepel egyazon csapatban, a vasárnapi lesz a 125. élvonalbeli bajnoki mérkőzése kecskeméti kosarasként.

Derasimovic sikeres játékosként érkezett Magyarországra, az FMP Beograd tagjaként szerb kupát nyert, döntőt játszott az ABA ligában és elődöntőt az Euro Cup sorozatban. 2011-ben ugyan előbb a Szolnoktól kapott szerződést, de két nemzetközi meccset követően szerződést bontott. Utána érkezett Kecskemétre, és 2012 első félévét kivéve (ekkor pár hónapra a román bajnokságba, a Temesvárba szerződött, ahol egy korábbi nagyszerű kecskeméti légiós, Srdjan Jovanovic volt az edzője) kecskeméti mezben kosárlabdázik. Ráadásul igen magas szinten, hiszen több szezonban volt a legjobb tíz között a pontszerzők között:

2011-12-ben 18,31-es pontátlag (13. a pontlistán, 10. a VAL-listán)

2013-14-ben 16,55-ös pontátlag (8. a pontlistán, 11. a VAL-listán)

2014-15-ben 14,71-es pontátlag (19. a pontlistán, 23. a VAL-listán)

2015-16-ban 18,15-ös pontátlag (6. a pontlistán, 12. a VAL-listán)

 „Ha bárki megkérdezi tőlem, hogy miért maradtam minden évben Kecskeméten, erre igen egyszerű választ tudok adni. Az első pillanattól kezdve nagyon otthonosan, komfortosan érzem magam a városban. Amikor a csapat a B-csoportban indult, fél évig Romániában játszottam, de hamar visszatérhettem. Kecskeméten nagyszerű embereket ismertem meg, mindenki segítőkész, jó itt élni. Ezért vagyok itt a családommal. Lányomnak, Hanának most keresünk óvodát, bár ő nagyon jól megvan a kicsivel, a hat hónapos Dávid fiammal. Szeretem ezt a várost, szeretem a klubot, a szurkolókat, mi együtt kicsit olyanok vagyunk, mint egy összetartó család. Bevallom, még nincs elhatározott célom a pályafutásom utáni időszakról, egyelőre a csapatra és a kosárlabdára koncentrálok. Remélem, idén sikeresebbek leszünk, mint tavaly, szeretnénk előbbre lépni.”
 Marko Derasimovic ma két gyermekével és feleségével él Kecskeméten, és a következő két évben is találkozhat vele bárki a város utcáin, lévén májusban 2018-ig szóló szerződést írt alá a klubbal. Ennyi idő alatt a 200. bajnoki meccs is összejöhet.