Kezdőlap Események Reflektorfényben: a Kiskunmajsai Járás

Reflektorfényben: a Kiskunmajsai Járás

 

A mai napra ismét megtelt a Megyeháza előtti tér élettel, zeneszóval, ínycsiklandó illatokkal. A Bács-Kiskun a mi megyénk rendezvénysorozat keretében ezúttal a Kiskunmajsai Járás került terítékre. A gazdag és élménydús programokat tartogató napot Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki kihangsúlyozta: ebben a mai értékválsággal küzdő világban nagyon meg kell becsülnünk helyi értékeinket, s ezt a szemléletet át kell örökítenünk a következő generációnak. A járás polgármesterei, valamint Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Egész nap a térségre jellemző, helyben termett és készített élelmiszerek kínálója fogadta az odalátogatókat: mézet, házi lekvárokat, kolbászt, tepertőt, sajtokat, rétest, mustot, asztalt és szárított gyümölcsöket, sült tököt és konyakmeggyet lehetett kóstolni. Bográcsban főtt a csólyospálosi birkapörkölt és a kömpöci vadpörkölt, mely ételek nagyszerűsége abban rejlik, hogy helyi alapanyagokból, hagyományos módon készülnek.

Fellépett a híres Mayossa Hagyományőrző Egyesület térségi táncaival, mesét mondott Marton Szebasztián János, énekelt és zenélt a szanki Kéknefelejcs Dalárda és Citerazenekar, a jászszentlászlói Nyugdíjasklub Kultúrcsoportja, valamint a Szent László Hagyományőrző Óvoda növendékei is citeráztak, táncoltak a közönségnek.

Bemutatkozott a rendezvényen a Jonathermál Gyógyfürdő, és a betérő vendég ízelítőt kaphatott a térség természeti, kulturális értékeiből, továbbá turisztikai látnivalóiból is.

A kiskunmajsai Dottó vonat Misi bácsi óvó kormányozása mellett egész nap szállította az óvodásokat és iskolásokat a rendezvényre, ezzel is népszerűsítve Kiskunmajsa jó hírét.

 

Kecskemét, 2016. október 7.