Kezdőlap Események Együtt egy nemes cél érdekében a Bohém Jazz Band Zenekarral

Együtt egy nemes cél érdekében a Bohém Jazz Band Zenekarral


Az Élethinta Alapítvány jótékonysági estet szervezett a Hírös Agóra Kulturális Központban, 2016. november 6-án, vasárnap este hat órai kezdettel, amelynek keretében több mint 1 millió forintot sikerült összegyűjteni a kuratórium javára.
Az Élethinta Alapítvány a súlyosan és halmozottan sérült fiatalok jelenéért és jövőjéért jött létre, amelynek jelenleg 10 tagja van, köztük sorstárs szülőkkel és gyógypedagógusokkal, akiket a közös törekvések és célok tartanak össze. Jelenlegi kedvezményezésük egy olyan külön otthon létrehozása, amelyben a mindennapi életben önellátásra képtelen sérültek szakellátás mellett tudnak élni. Ez egy óriási segítség a család nélkül maradott sérült fiatalok számára, hiszen itt biztonságban, családias körülményekben és meghitt környezetben telhetnek napjaik. Az alapítvány e kedvezményezés mellett folyamatosan segíti a rászoruló családokat például fejlesztést segítő eszközök vásárlásával.

A Bohém Ragtime Jazz Band és a Kecskeméti Jazz Alapítvány minden évben szervez egy jótékonysági koncertet az általuk kiválasztott szervezet javára. Az idei esztendőben a választás a sérült gyermekek számára alapított Élethinta Alapítványra esett. A kuratórium számára ez egy hihetetlen nagy segítség, hiszen a rengeteg törekvés és hosszú távú célok eléréséhez támogatókra van szükségük. A jazz zenekar az elmúlt 10 évben több mint 4 millió forinttal támogatott szociális vagy kulturális szerveteket, így idén is a koncert teljes bevételét az alapítvány támogatására ajánlja fel. A jótékonysági gálaest alkalmából több, mint 1 millió forint gyűlt össze az alapítvány javára.

A Bohém Ragtime Jazz Band zenekar mellett vendégművészek is felléptek: Mudrák Mariann (ének), Papp Mátyás és Kovács Tamás (harsona), illetve a Kecskemét Táncegyüttes is.
A jótékonysági gálaestet színesítette még egy tombolasorsolás is, amelyen a szponzorok által felajánlott értékes ajándékokat lehetett nyerni, a fődíj pedig egy 2 fő részére szóló belépőjegy volt az FC Barcelona – Las Palmas meccsre, amelyet egy Spanyolországban élő támogató ajánlott fel.

Az est igazán jó hangulatban telt, amelyről a bohém zenekar tagjai gondoskodtak, az eddig még nem hallott zeneszámok teljesen magával ragadta a közönséget.
Színpadra lépett az Élethinta Alapítvány egyik alapító tagja is, aki a közönségnek felvázolta a célokat és az eddigi fejlődéseket, illetve kiemelte, hogy nagyon hálás a segítségért a támogatónak, a szponzoroknak és a zenekarnak is.

Érdemes volt tehát jegyet váltani a jótékonysági estre, mert ezzel egy igen nemes célt támogathattunk, személyesen szerkesztőségünk tagja is megvásárolta a támogatói jegyet.