Kezdőlap Események Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

A Forma-1-es Mercedes csapat két versenyzője közül a címvédő brit Lewis Hamilton egy kicsit vidámabb, felszabadultabb, míg a világbajnoki pontversenyben vezető német Nico Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás.
Erről Wirgha Márk, a csapat magyar logisztikusa és beszerzője beszélt kedd reggel, az M4Sport Sportreggeli című műsorában. Mint elmondta, a pilóták teljesen különböző karakterek, akik nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül sem barátkoznak, mindenben rivalizálnak, és teljesen el vannak egymástól szeparálva.
“Hamilton a brit, Rosberg a német vonalat képviseli, furcsa módon mégis Lewis az, aki egy kicsit vidámabb, felszabadultabb” – fogalmazott a logisztikus, aki szerint a vb-pontversenyben élen álló Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás, miközben a mögötte 19 ponttal lemaradva jelenleg második helyen álló háromszoros világbajnok brit pilóta jobban élvezi a versenyzést, és kifelé nem éli meg annyira erősen a rivalizálást, mint csapattársa.
Wirgha Márk beszélt arról is, hogy a két versenyzőnek nemcsak a vezetési technikára, hanem az étkezésre is nagyon oda kell figyelnie, mert még a grammok is nagyon fontosak a számukra. A többek között a pilóták étkezéséhez szükséges diétás alapanyagok beszerzésével foglalkozó magyar logisztikus hozzátette: a dietetikusok és szakácsok maximálisan odafigyelnek arra, hogy a szükséges ételek a megfelelő időben és minőségben jussanak el a versenyzőkhöz.
A Mercedes magyar alkalmazottja elárulta: igazán nemzetközi csapatban dolgozik, ahol vannak osztrák, olasz és spanyol kollégái is, a szerelők nagy része azonban angol és német a Mercedesnél.
A világbajnokság kimenetelét illetően Wirgha Márk azt mondta: igaz, hogy az utóbbi hetekben szűkült a pontkülönbség Rosberg és Hamilton között, de mivel az idényzáró futamon, Abu-Dzabiban nem kapnak dupla pontot a versenyzők, ezért kiélezett versenyt vár, és inkább Rosberg elsőségére szavaz.
A vb jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik, az Abu-Dzabiban sorra kerülő utolsó futamot november 27-én rendezik.

MTI 2016. november 2., szerda