Kezdőlap Zenei élet St. Martin: Modern Nosztalgia

St. Martin: Modern Nosztalgia

A közismert, kedvelt zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsíp művész huszonharmadik megjelent önálló nagylemeze alapján joggal kijelenthető, hogy jelenleg St. Martin a magyar instrumentális zene első számú előadója.

1994 óta van jelen mind a magyar, mind a nemzetközi pop-palettán lemezeivel és koncertjeivel St. Martin – akit ma már a világ hét legjobb szaxofonosa között tartanak számon: Candy Dulfer, Tom Scott, Warren Hill, Nelson Rangell, Eric Marienthal, és Kenny G társaságában – akire egyébként szerintem a legjobban hasonlít a stílusa. Évente jelennek meg albumai, 23 hanghordozójával a hazai instrumentális zenei élet elsőszámú előadója. Koncertjeinek különleges helyszíneket választ: Aggteleki Baradla Cseppkőbarlang, Esztergomi vár, Gyulai Vár, a Szabadkígyósi Wenckheim kastély tornya, dómok, templomok, kápolnák, arborétumok, koncerttermek, vízi színpadok. Zenés színdarabok zeneszerzője és zenei rendezője, több reklámfilm szignáljának írója, „Hiányzol” című balladája a Magyar Televízió Csellengők című műsorának kísérőzenéje.

2006-ban felkérésre elkészíti a Magyar Vízilabda válogatott hivatalos bevonuló zenéjét a „Csillagok, nézz fel!”, amely megjelenik az „Égi Vár” című lemezén. St. Martin nemcsak muzsikájával, hanem fotóival, verseivel és olajfestményeivel is kifejezi azt a belső világot, ami dallamaiban is testet ölt. Nevéhez fűződik három verseskötet, egy fotóalbum és számtalan fotókiállítás saját képeiből. Olajfestményeivel először 2013-ban mutatkozott be.

St. Martin legfrissebb albuma, mely nem rég látott napvilágot a Tom Tom Records-nál, ötvözi a romantikát és a táncos hangulatokat. A feldolgozások mellett számos saját dallal is jelentkezik, a friss dalok némelyikben pedig gyönyörű énekszólamokkal Tabatabai Nejad Flóra is közreműködik. Modern Nosztalgia című soralbumán a zene szeretete, St. Martin temperamentumos lendülete, az újdonságokra és kísérletezésekre nyitott volta ismét felszínre kerül.

Komlós József JR