Kezdőlap Diákélet Hasznos lépések az egészséges lábakért – Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt...

Hasznos lépések az egészséges lábakért – Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt gyermekünknek?


A Tünde Gyermekcipő Szaküzlet immáron nyolcadik éve tartozik Kecskemét és Bács-Kiskun megye egyik legkiemelkedőbb minőségű és stílusú gyermekcipőboltjai közé, ahol garantáltan jut egy-egy trendi és minőségi lábbeli minden gyermek számára.
Az üzlet tulajdonosa, Kerekes Tünde ezúttal rendkívül hasznos tanácsokkal kedveskedik nem csak a vásárlók, de minden kedves anyuka számára is. A cikkben megtudhatjuk, hogy milyen cipőt válasszunk akkor, ha megfelelő minőséggel és tartással kívánjuk megőrizni gyermekünk lábának egészségét.

A gyermekek 11-18 hónapos korukban elkezdenek önállóan járni, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy az alábbi kritériumoknak megfelelő cipőt hordjanak:
A cipő anyaga legyen bőr, amelybe nem izzad bele a gyermek lába, kérge pedig erős, amely minden oldalról megtámasztja a sarkokat. Vásárlás előtt próbáljuk meg félbe hajtani a lábbelit, ügyelve arra, hogy a talp ne legyen túl merev.

Hogyan válasszunk gyerekcipőt?

A megfelelő gyerekcipő a gyermek első lépéseitől kezdve garantálja és segíti a láb egészséges fejlődését. A megfelelő gyerekcipő kellemes közérzetet biztosít!
Az alábbi néhány alapelv a követendő:

jo-cipc591

  1. A cipő minden része természetes anyagból készüljön: a felsőrész és a bélés jó minőségű bőrből, a talp csúszásgátló gumiból.
  2. Az erős sarokkéreg tartja megfelelő pozícióban a sarokcsontot és meggátolja a sarok csúszkálását.
  3. Fontos szempont, hogy a lábbeli talpa rugalmas legyen.
  4. A cipő a fűző vagy a tépőzár segítségével az egyéni lábformákra kényelmesen alakítható legyen.

Méretválasztás cipővásárláskor

  1. Gyerekeknél nem lehet a cipő orrának nyomkodásával megállapítani, hogy jó-e a méret, mivel lábujjukat reflexszerűen behúzzák.
  2. Ha nem áll rendelkezésünkre lábméret táblázat, a legegyszerűbb módja felkeresni a Tünde Gyermekcipő Szaküzletet, ahol nem csak szakszerű mérettáblázat, de a gyors és segítőkész kiszolgálás is elérhető.

    3. A cipő belső mérete legyen hosszabb, mint a láb maga. A ráhagyás a járás közbeni természetes mozgáshoz hagyott helyből és a láb növekedéséhez hagyott helyből adódik össze. Ez a mérettől függően 5mm és 7 mm között ideális.4. A cipő talpához soha ne nézzük a gyerek lábát, mert nagyon hamis eredményt ad.

    5. A cipőpróba állva történjen, mindkét lábon felpróbálva, mivel a lábak sokszor nem egyforma méretűek. Pár lépés séta után könnyebb megállapítani, hogy kényelmes-e a cipő.

 Válaszd Te is a Tünde Gyermekcipő Szaküzletet, hiszen itt minden gyermek – vagy akár felnőtt – megtalálja álmai cipőjét, a 18-as mérettől egészen a 40-es méretig!

dsc_0034
A december nyolcadikán megrendezésre kerülő ingyenes talpvizsgálaton is rengeteg hasznos információt sajátíthattak el a szülők, ahol a MEMO gyermekcipőcsalád képviseletében gyógytornász szakemberek segítségével ellenőrizhették gyermekeik lábának egészségét!
dsc_0057
Rendkívül jó hangulatban zajlott a talpvizsgálat, amelynek tovűbbi képei  Galériánkban érhetők el.

Tudd, hogy mi a következő lépés gyermeked lábának egészségéért!

Tünde Gyermekcipő Szaküzlet
6000 Kecskemét,
Kisfaludy Ház 5.
Tel: 20/ 24-96-599
E-mail: [email protected]
https://www.facebook.com/tundecipo