Kezdőlap Események Ifj. Dobrovitz József 3. lett a genfi világkupa fordulón

Ifj. Dobrovitz József 3. lett a genfi világkupa fordulón

Az összevetésbe jutott ifj. Dobrovitz József, aki végül harmadikként zárta a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa genfi fordulóját. A világkupa sorozat 4. fordulójának végeredménye: nyert az ausztrál Boyd Exell, másodikként a német Georg von Stein, harmadikként a magyar ifj. Dobrovitz József zárta a versenyt, Dobrovitz József 5. lett.

Boyd Exell-t 2008 óta nem lehet megverni a genfi világkupa fordulón.

A vasárnapi első kör igen jól sikerült ifj. Dobrovitz József számára, hiszen eredménye 140,98 másodperc, hibátlan hajtás. Boyd Exell időeredményben megelőzte a magyar hajtót, 5 másodperces büntetést kapott egy levert labdáért, így eredménye 139,81 mp lett. A német Georg von Stein 140.79 másodperccel fejezte be az első kört.

Ebben a körben a svájci Jérôme Voutaz volt a negyedik 145.97 másodperccel. A magyar Dobrovitz József 149.80 másodperccel az 5., a francia Benjamin Aillaud 150.15 másodperccel a 6., a svájci Ulrich Werner 163.54 másodperccel a 7. helyen zárta az első kört.

Az összevetésben az ausztrál hajtó bizonyult a legjobbnak, hiszen 125.04 másodperc alatt teljesítette a holland Johan Jacobs által megálmodott pályát, s egyetlen hibáért plusz 5 büntetőmásodpercet kapott, így 130,04 másodperc lett a végeredménye. A német Georg von Stein most nem hibázott, de időeredménye rosszabb volt az ausztrál hajtóénál, 135,02-vel, második helyezettként zárhatta a genfi világkupa fordulót. A magyar vecsési világbajnok, ifj. Dobrovitz József eredménye 147,27 másodperc lett, melyben 15 büntetőmásodperc is szerepelt a levert elemekért.

Ifj. Dobrovitz József segédhajtói Bátor István és Oprea József voltak, a fogat összeállítása nem változott a szombati versenynaphoz képest, a lovak Conversano Bajnok, Conversano Cselentano, Favory és Ikar voltak.

Dobrovitz József segédhajtói Dobrovitz Józsefné és Osztertág Márk voltak, a fogatban Incitato Pandúr, Kiskedves, Pöttöm és Platon versenyeztek.

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221

Budapest, 2016. december 11.