Kezdőlap Rendőrségi hírek Sporttal a megelőzésért!

Sporttal a megelőzésért!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság pályaválasztási és toborzó napját.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság pályaválasztási és toborzó napja 2016. december 8-án harmadik alkalommal jöhetett létre a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakiskolájában. A rendezvény fővédnöke Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya volt.

A középiskolások betekintést nyerhettek a rendőrség életébe a különféle előadások, kisfilmek és fotók vetítése alkalmával. Előadást tartott a bűnügyi technika, a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály munkatársai, tájékoztatókat hallhattak a bűnmegelőzésről, valamint a szabálysértésekkel és a vizsgálati munkával kapcsolatban. Ezt követően önvédelmi, harcművészeti és kutyás bemutatót tartottak, valamint megismerhették a tanulók a Schengen buszt és tartozékait. A biztonságos közlekedéssel kapcsolatban tablókiállítást szerveztek és az úgynevezett részegszemüveget is kipróbálhatták a diákok.

A rendezvény keretében egy kézilabda torna is megrendezésre került, amelyre meghívták a megye azon középiskoláit, ahol rendészeti orientációs képzés folyik. A versenyt a Kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola diákjai nyerték meg. Második helyen a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság csapata végzett, míg harmadik lett a Humán Szakiskola tanárcsapata. Ezenkívül, különdíjban részesült a legjobb női, illetve férfi játékos, a legjobb kapus és a legjobb kiskunhalasi versenyző is.