Kezdőlap Események Fókuszban a hamarosan megrendezésre kerülő Városi Sportnap

Fókuszban a hamarosan megrendezésre kerülő Városi Sportnap


Ismét a szórakozás és az ünneplés napja lesz január 21-e, ugyanis ekkor kerül megrendezése az évek alatt hagyománnyá nőtt XXI. Városi Sportnap, amelynek keretében az összefogás, a sportolói sikerek elismerése és megünneplése lesz a középpontban.
A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének elnöke Ujhidy Tibor mutatta be Szerkesztőségünknek a hamarosan megrendezésre kerülő színvonalas, egyben barátságos hangvételű Kecskeméti Városi Sportnap várható programkínálatát.

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége mellett a KMJV Közgyűlésének Városstratégiai és Pénzügyi Bizottságának Sportmunkacsoportja és a város vezetése is fontosnak tartja a Sportnap üzenetét a város sport társadalma felé. Ennek az együttműködésnek csak siker lehet a vége.
Ezen a napon a kikapcsolódásé lesz a szerep, ugyanis délelőtt 10 órakor kerül majd megrendezésre a Képviselők-Újságírók-Sportvezetők-Színészek Labdarúgó-Kupa, melynek során bárki szurkolhat kedvenc csapatának a Lánchíd Utcai Iskola tornatermében.

A Városi Önkormányzat szervezésében idén is sor kerül a Városháza Dísztermében tartott fogadásra, erkölcsi elismerésre, ahol a 2016-os év mintegy 140 kiváló sportolójának, sportvezetőjének gratulál a város vezetése.

A nap fénypontja mégis a 19 órakor kezdődő, az évek során egyre nagyobb hírnévre szert tevő Sportbál lesz. Jegyet váltani a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér irodájában lehet. /Kecskemét, Széchenyi sétány 11./

A megnyitó után sorra kerülő vacsora alatt Korb Vanessza és Aranyos János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiváló hallgatói lépnek majd fel a „barokktól a klasszikáig” című műsorral. Azt követően kiosztásra kerülnek 10 kategóriában az Év Sportolója Díjak. Az Év Sportolója Díj győzteseiről egy független kuratórium dönt. Kategóriák a következők: egyéni női, egyéni férfi, csapat, utánpótlás leány, utánpótlás fiú, utánpótlás csapat, de ide sorolható a kiemelkedő szenior nő és férfi, az év edzője és a fogyatékkal élő sportolók díjazása is. Nem egyszerű kiválasztani a legjobbakat, hiszen nehezen összehasonlíthatóak a sportágak.
A színvonalas díjkiosztót követően a Brilli – Art Studio Tánccsoport Egyesület produkciója kerül megtekintésre, majd a nyitótánc után Dj Pénzes János felel a hangulatért.

„Rendkívül nagy becsben tartjuk azt, hogy ki lesz az Év Sportolója, mivel ez egy hatalmas erkölcsi elismerés azon sportolók számára, akik elkötelezett és kitartó munkájukkal érték el sikereiket.
Ez a nap az összefogásról, a kapcsolatépítésről, a baráti találkozásokról és elismerésekről fog szólni. Ünnepeljük magunkat és ünnepelnek bennünket, mert megérdemeljük. Biztos vagyok benne, hogy XXI. bál is legalább olyan sikeres lesz, mint az eddigiek. A bál, ahogyan mindig is, egyszerre lesz elegáns és családias, ugyanakkor megfizethető. Ebben óriási szerepe van állandó támogatóinknak, mint a Városgazdasági Kft., Termostar Kft., Bácsvíz Zrt., Ranking Kft., KIK-FOR Kft.,Bács Security Kft., IFESZ Kft. és a  Technik-Park Heliport Kft. A magas színvonal és a barátias légkör egyszerre varázsa és jellemzője a kecskeméti sportcsalád mindenkori báljának, legalábbis  amíg én vagyok a főrendezője. ”
– nyilatkozta Ujhidy Tibor, a rendezvény megálmodója és kivitelezője.