Kezdőlap Rendőrségi hírek Ellopták, majd eladták a bárányokat

Ellopták, majd eladták a bárányokat

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A kecskeméti körzeti megbízottak és nyomozók együttműködésének eredményeként beazonosították és elfogták a tolvajokat és az orgazdát is.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy 2017. március 7-én virradóra ismeretlen tettesek egy jakabszállási tanyáról huszonhét bárányt loptak el, több mint félmillió forint értékben.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították a feltételezett elkövetőket és a bejelentés napján elfogták F.S. 40 éves és V.N. 32 éves román állampolgárt egy kecskeméti tanyán. A házkutatás során a rendőrök megtaláltak nyolc eltulajdonított állatot.

A rendőrök látókörébe került a gyanúsítottak társa, a 32 éves V. B. román állampolgár, valamint J. Zoltán 28 éves nagykőrösi férfi, aki úgy vett meg húsz bárányt, hogy tudta, azok bűncselekményből származnak. A nyomozók Kecskeméten, 2017. március 8-án elfogták a két férfit. A körzeti megbízottak és a nyomozók a 28 éves férfinál megtalálták az állatokat és hiánytalanul visszaadták a sértettnek.

 

J. Zoltánt orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A nyomozók mindhárom román férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.