Kezdőlap Rendőrségi hírek Másfél hónapon belül nyolc lopást követtek el

Másfél hónapon belül nyolc lopást követtek el

A kiskunmajsai rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket.

A Kiskunmajsa Rendőrőrs munkatársai büntetőeljárást folytatnak lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Sándor 21 éves és V. Zoltán 26 éves helyi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint P. Sándor 2017. január 20. és 2017. március 2. között betört négy kiskunmajsai tanyára, két esetben V. Zoltánnal együtt követte el a bűncselekményeket. Szinte minden mozdítható tárgyat magukkal vittel, köztük edényeket, elektronikai berendezéseket, cipőket, de volt olyan helyszín, ahonnan hangszereket loptak el. Egy kiskunmajsai telken lévő, lezárt lakókocsit is feltörtek és abból szintén használati tárgyakat tulajdonítottak el.

A páros két harkakötönyi ingatlan területéről egy-egy kerékpárt is ellopott 2017. március 2-án. Volt olyan eset is, hogy P. Sándor az élettársa segítségével – akivel szemben szabálysértési eljárás indult – Kiskunmajsán, az utcán lerakott 25 kilogramm tömegű alumíniumvezetéket lopta el.

A Kiskunmajsa Rendőrőrs munkatársai P. Sándort 2017. március 9-én őrizetbe vették, a nyomozási bíró pedig másnap elrendelte előzetes letartóztatását. V. Zoltánt 2017. március 7-én hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. A rendőrök az eltulajdonított tárgyak többségét megtalálták és lefoglalták.