Kezdőlap Események Bach Máté-passióját adja elő a Pannon Filharmonikusok a pécsi Kodály Központban

Bach Máté-passióját adja elő a Pannon Filharmonikusok a pécsi Kodály Központban

Old music sheet with musical notes

Johann Sebastian Bach monumentális alkotását, a Máté-passiót adja elő a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) a pécsi Kodály Központban április 13-án, nagycsütörtökön – tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a PFZ első alkalommal adja elő Bach kivételes alkotását, az esten a zenekart Bogányi Tibor vezető karmester vezényli.
„Bach ugyan soha nem írt operát, azonban annak kritériumait tekintve a Máté-passió a kor operakövetelményeinek tökéletesen megfelelt, amelyben szívbe markoló áriák is megszólalnak a kórustételekkel együtt” – írták. Ezeket olyan neves szólisták adják elő, mint Tóth Zsuzsi, Hámori Szabolcs, Szabó Gabriella, Alessandro Codeluppi és Gavodi Zoltán.
Mint ismertették, a koncerten a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus kibővített formában, valamint a Pannon Gyermekkar és a Campanella Gyermekkar tagjaiból összeállított gyermek énekkar működik közre. A PFZ két muzsikusa – Kiss Szabolcs és Bakró-Nagy György – a hangversenyen a kórustagok közt helyet foglalva új szerepben is bemutatkozik.

(MTI)